Jdi na obsah Jdi na menu
 


Berishův dvougolový úvod

10. 8. 2008

Rosenborg - Molde 3:1 (1:0)

Pouze něco málo přes šestnáct tisíc diváků bylo zvědavo na nedělní večerní derby Rosenborgu s Molde. V základní jedenáctce domácích se objevilo nové útočné zjevení - Besart Berisha. Diváci nevěděli, co od něj očekávat, on se ukázal ve velmi slibném světle.

Zápas začal tlakem domácích, z něhož vyústila rychlá branka. Marek Sapara, hrající celý zápas na pravé straně zálohy, se přesunul na malou chvíli nalevo, z čehož resultoval nadýchaný centr na hlavu Steffena Iversena. Ten měl jednoduchou cestu ke gólu - 1:0. Sám Marek Sapara měl šanci vedení zvýšit, ale ve své pravé noze měl nejspíše hodně sil, protože jeho střely směřovaly s pravidelností nad branku. Taktéž Iversen i Tettey měli brankové příležitosti.

Molde v prvním poločase nevyužilo slabšího místa domácích. Hosté podporováni zhruba pětistovkou diváků měli sice slušné šance na vyrovnání, ale domáci měli v brance přesného Jarsteina.

Duel byl rozhodnut těsně po začátku první půle. Rosenborg se dostal do dvou šancí, z nichž se podařilo nové akvizici Besartu Berishovi skórovat. První gól padl po dobré práci Millera, Sapara už z pravé strany vědel, kam má míč poslat, a Berisha si jako správný kanonýr věděl rady s tím, kam si stoupnout - 2:0.

Třetí gól padl po individuální akci Berishy, v níž se dostal od levé postranní čáry až do středu hřiště na velké vápno, odkud vystřelil tečovanou ránu a ta zapadla za zkoprnělého strážce hostující svatyně - 3:0.

Berisha měl šanci i na hattrick, ale i přesto se doškal standing-ovations v 72. minutě, kdy byl střídán Konanem. Kosovský Albánec byl také diváky vyhlášen hráčem zápasu. Ten nakonec skončil 3:1, když Molde proměnilo svou šanci v 84. minutě.

Bude zajímavé sledovat další vývoj v Rosenborgu. Fanoušci Troillongan musejí být trpěliví, tým se po několika zásazích do kádru teprve sehrává a potřebuje čas. Mladí hráči snad výkonostně porostou a Rosenborg tak snad naváže na úspěchy z minulých let.

B.: 52., 55. Besart Berisha, 10. Steffen Iversen - 84. Rune Ertsås
Sestava RBK: Rune Jarstein - Roar Strand, Andreas Nordvik (76. Christer Basma), Alejandro Lago, Roy Miller (44. Mikael Lustig) - Marek Sapara, Vadim Demidov, Alexander Tettey, Per Ciljan Skjelbred - Steffen Iversen, Besart Berisha (72. Didier Konan) 
Diváci: 16 393
Rozhodčí: Brage Sandmoen

 

ObrazekObrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář