Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stadion

Informace

Obrazek

 

Název: Lerkendal Stadion
Kapacita: 21 166 diváků
Nejvyšší návštěva (před rekonstrukcí): 28 619 diváků (RBK - LSL, 1985)
Hrací plocha: 105 x 68 metrů

Tribuny

Adidas - kapacita 7 457 diváků + 700 VIP; vystavěna v roce 1996

 

Bygger´n - kapacita 6 194 diváci; vystavěna v říjnu 2002

 

Rema - kapacita 3 810 diváků; vystavěna v roce 2001

 

Adressa - kapacita 3 810 diváků; vystavěna v roce 2001

 

Plánek stadionu, vstupenky, další informace

 

Sektory pro fans hostů - SB (příp. i RB) na tribuně Adidas, pro domácí kotel jsou vyhrazeny horní sektory na tribuně Adressa. Cena vstupenek se pohybuje kolem 20 eur na ligový zápas, evropské poháry mají kolísavou cenovou úroveň, jejich předkola mohou být levnější než lístek na ligový duel, vstupenky na základní skupiny jsou však samozřejmě již dražší. Cena může být však proměnlivá, zkuste se také zeptat, zda nemáte nárok na slevu (studenti, důchodci, děti), s níž je cenová hladina již přijatelnější.

Vstupenky lze jednoduše získat na webu prostřednictvím oficiálních stránek klubu (v norštině, pro pomoc neváhejte kontaktovat správce těchto stránek ). Ke koupi vstupenky stačí mít platební kartu, s níž je možno provádět transakce přes internet. Lístky vám přijdou e-mailem, pak si je vytisknete a o více se starat nemusete. Při vstupu na stadion stačí načíst kód na vámi vytištěné vstupence v turniketu. Pokud však chcete mít originální vstupenku z Rosenborgu, musíte si vystát frontu u pokladen, kterých moc není. Pokladny najdete jen u shopu před tribunou Rema.  Předprodej probíhá ve fan-shopu na stadionu. Lerkendal je samozřejmě připraven i na návštěvu tělesně postižených fanoušků.

Parkování v den zápasu je problematické. Buď vám nezbyde než přijet s dostatečným předstihem (cca 1 hodina před zápasem) nebo se musíte smířit s tím, že vaše vzdálenost od auta bude dost značná. Hromadná doprava před a po zápasech funguje, moc fanoušků ji však nevyužívá. Místní autobusová společnost vypravuje speciální autobusy ze všech částí města, za tribunou Adidas je i vlaková zastávka "Lerkendal", kam vás dovezou regionální vlaky ze severu, které projíždějí i centrem Trondheimu. Stadion je s přivřením obou očí i v pěší vzdálenosti od centra města.