Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jeden poločas je málo...

3. 8. 2011

Viktoria Plzeň - Rosenborg 3:2 (0:1)

Z duelu českého mistra s norským vychází plzeňská Viktorka vítězně, Rosenborg se stěhuje do Evropské ligy. To je hlavní shrnutí dvojzápasu ve třetím předkole Ligy mistrů. Plzni nezbývá než pogratulovat, byla v celkovém součtu lepší a postoupila zaslouženě.

Odveta se odehrávala před plnou plzeňskou tribunou, na které bylo i přítomno několik fanoušků z Norska. Ti měli během prvního poločasu důvod ke spokojenosti. Rosenborg jasně dominoval a Plzeň se bála cokoliv si vytvořit. Jaký to obrat oproti minulému týdnu, kdy byli hráči českého mistra na trondheimském trávníku plni seběvědomí a předváděli nápadité akce. Vynikající pětačtyřicetiminutovku završil dravým průnikem bek Lustig, nakonec nasadil brankáři Daňkovi jesle a RBK vyrovnal stav dvojduelu na 1:1. Prozatím.

Trenér Vrba během přestávky musel v plzeňské kabině udělat pořádný průvan, protože jeho ovečky vběhli do druhého poločasu zcela vyměněny, nabízeli se jeden druhému, překypovali pohybem, tedy začali hrát přesně jako v Trondheimu. A jestliže se před duelem plzeňští báli síly Rosenborgu ze vzduchu, sami z tohoto prostoru během pěti minut zápas otočili. Marek Bakoš a Daniel Kolář vyzráli na norskou obranu, především na stopery Larsena s Wangbergem.

Po této dvojgólovce se plzeňští uklidnili, již v takovém počtu neprovětrávali defenzívu Rosenborgu. Naději pro RBK vykřesal střelec Prica, který se inspiroval svými kolegy z druhé strany barikády a hlavou srovnal stav zápasu na 2:2. Hned v zápětí se však Viktoria opět ukázala v kvalitním světle, její akci zakončoval neobsazený Petržela.

Rosenborg už se nezmohl na odpor. Prohrál 2:3 a s Ligou mistrů se letos loučí již ve třetím předkole. Avšak nezoufejme. Evropská liga může také přinést kvalitní prověrku od výborných soupeřů, jen stačí přejít přes poslední předkolo (los v pátek 5. srpna) do základní fáze.

B.: 55. Marek Bakoš, 60. Daniel Kolář, 78. Milan Petržela - 45. Mikael Lustig, 77. Rade Prica
Sestava RBK:
Daniel Örlund - Mikael Lustig, Jim Larsen, Simen Wangberg, Mikael Dorsin -Jonas Svensson (80. Fredrik Midtsjø), Markus Henriksen, Fredrik Winsnes - Morten Moldskred (68. Mushaga Bakenga), Rade Prica, Daniel Fredheim Holm (86. Trond Olsen)
Rozhodčí: Marijo Strahonja (Chorvatsko)
Diváci: 5 182

rbk.pngrbk.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Re: Re: Shrnuti

(tron, 5. 8. 2011 19:49)

Je mi jasny ,ze se nepozitivni nahled na RBK z meho pera(spise klavesnice) necte dobre fanouskovi tohoto tymu,ale za tim co jsem napsal si stojim.Ocekaval jsem postup Viktorky ,ale ten rozdil(nemysim brankovy) s jakym postoupili byl daleko vetsi nez jsem cekal ,proste RBK nenabidlo nic za co by si zaslouzili nejake kladne body.Po prvnich 25 minutach v Trondheimu jsem nemel sebemensi pochybnosti kdo bude slavit postup, a k tomu trenerovi ... pokud kouc nedokaze za 180 minut zmenit rozestaveni,strategii a stejne chyby opakuje i v odvete to je proste na vraceni trenerske licence.
Kauza DOCKAL ... vynikajici kauf pro RBK presne typ hrace ktery tam jednoznacne chybi,pohyblivy zaloznik(kridelnik) s kvalitnim zakoncenim a strelou ze stredni vzdalenosti. Z pohledu ceskeho fotbalu neuveritelny krok,kapitan repre21 s vyhledem na presun do Acka prestupuje do ligy ktera pro jeho vykonnostni vyvoj predstavuje spise krok stranou (lepe receno krok zpet) ,mam opravnene obavy ze dopadne stejne jako Fillo !!! Kam to proboha ty nase talenty prestupuji ,co jim fotbalove muzou dat prestupy do Turecka,Kypru,Malty ci nizsich evropskych lig ??!!??
Vysledky norskych tymu jsou proste dokladem ustupu zdejsich klubu z vydobitych pozic z predchozich sezon a mne osobne uz to ani neprekvapuje po zhlednuti obou zapasu VIF s PAOKem jsem se nestacil divit jak spatne muze nekdo odehrat takovy dvojzapas.To ze je tisk celkove strhal vnimam jako jasne potvrzeni toho co jsem si dovolil tady zduraznit ve zdejsim komentarich.Fakt, ze nikdo v Norsku nechce prodavat RBK nebo jak pises ze jsou vsichni proti davam do stejne roviny jako u nas Spartu,proste vsichni pochopili ze nema smysl posilovat svoji konkurenci v lize ,kdyz muzu za stejnych (nekdy i vyhodnejsich) podminek prodat hrace nekam do zahranici.
RBK nezbyva nez zabojovat ve zbytku sezony v domacich soutezich a pokusit se kvalifikovat do boju evropske pohary v dalsi sezone.
!!!!!!!!!!!!!!! F O R Z A L Y N !!!!!!!!!!!!!!!!

Shrnuti

(tron, 5. 8. 2011 10:53)

Takze mame po ocekavanem dvojzapase mezi nasimi uradujicimi sampiony.Celkove to dopadlo podle mych predpokladu a zkusim zde zminit nekolik zasadnich faktoru ,ktere toho bylo pricinou.Plzen se prezentovala jako velmi progresivne vedeny tym ,ktery zvlada i zmenu nekolika stylu behem zapasu a pokud k tomu pripocteme vynikajici motivaci ze strany vedeni tymu neni se co divit ,ze tym momentalne hraje zrejme TOP fotbal v nasich zemepisnych sirkach za nekolik poslednich let.Cim prevysovali soupere byl predevsim pohyb s micem i bez nej a vsechny akce dokazali uskutecnovat v takove rychlosti ,ze mi obcas defenziva RBK pripadala jenom jako treninkove kuzele.V podani zapadocechu jsme sledovali rychle prechody do utoku,kridelni hru + agresivne centrovane mice,strelbu ze strednich vzdalenosti i vne sestnacky ,castou snahu o obejiti soupere a celkove velmi koukatelny fotbal kde se vetsina situaci resi velmi fotbalove.
Na hre RBK me zklamalo predevsim slabe kolektivni pojeti,nedotatecny pohyb a hlavne me zklamali nektere opory ,ktere se v ani jednom zapase neprojevili jako tahouni tymu.Taktika s nakopavanymi mici zjevne nevedla k uspechu a kombinaci na Plzen jednoznacne nestacili ,protoze nikdo nedokazal individualne prevysit sveho soupere.Je trochu alarmujici ,ze plne rozehrany tym nedokaze alespon drzet krok s muzstvem ,ktere se de facto teprve rozehrava a melo by to tedy byt vykonostne minimalne vyrovnane.
Nechci byt nejakym vizionarem,ale myslim ze po sezone bude muset dojit v RBK ke generalni rekonstrukci na vsech postech,protoze soucasna soupiska proste nemuze byt konkureceschopna v poharove Evrope a s velkymi potizemi se bude prezentovat i v domaci soutezi.
P.S. Co takhle novy trener ?????????????????
!!!!!!!!!!!!!!!! F O R Z A L Y N !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Re: Shrnuti

(Hiko, 5. 8. 2011 19:42)

Díky za příspěvek.
S Plzní souhlasím, hrála opravdu pěkně, moderní rychlý fotbal, vážně se na to dalo koukat. Hrajou v absolutní pohodě, celý klub si váží příležitosti hrát v Evropě, hráči jsou absolutně nabuzení, chtějí se ukázat. Oproti RBK bych viděl v tomhle největší rozdíl.
Ale ty opravdu nevidíš na RBK žádný klad? Co třeba ti Henriksenové, Svenssonové či Wangbergové v sestavě? Teenageři, kteří patřili k tomu nejlepšímu, co RBK v Plzni ukázal. V první půli jsem si říkal, že i Dorsin, Lustig či DFH konečně ukazují, na co mají. Bohužel druhá půlka už byla o mnoho slabší.
Navíc teď se chystá do sestavy Dočkal s Issahem, další nová krev. Vypadne Moldskred a snad se někdy dostane do formy, Olsen je na cestě do Vikingu, Winsnes po sezoně půjde někam léčit marody. Situace mi připadá jako před třemi lety, RBK byl v lize někde uprostřed, rozehrával se Skjelbred, Tettey, a pak přišly 2 tituly za sebou.
Já bych nebyl tak skeptický. Nečekám nadvládu jako byla před cca 10 lety. Celé Norsko je proti RBK, kluby snad ani nechtějí do Trondheimu své hráče pustit (př. Bolaňos, Gunnarson). Hoftun a spol. se musejí hodně otáčet, aby přilákali aspoň solidní hráče ze zahraničí. Navíc noviny se do RBK v současnosti hodně opírají, rozcupovali tým po prohře na Islandu i doma s Plzní, ale třeba takový TIL, který ostudně vypadl s bezejmennými Maďary, či VIF, která dostala za vyučenou od PAOKu, ti se v novinách skoro neobjevili. Deníky mají snahu vyvolávat mezi hráči hádky, příkladem je Henriksenovo údajné obvinění všech spoluhráčů po Islandu. Hráči to nemají taky lehké, ano, je to i tím, že to jsou často vyjukaní mladíci, kteří na takové situace nejsou zvyklí.
No a ta zmínka o trenérovi, to byl jen žert, ne?