Jdi na obsah Jdi na menu
 


Můžeme stále doufat?

8. 8. 2011

Rosenborg - Molde 3:1 (1:1)

Družina vedená kapitánem a kanonýrem Radem Pricou se rozhodla trochu oživit boj o čelo tabulky. Vítězství nad vedoucím týmem z Molde přišlo v pravou chvíli, domucí se totiž můžou přiblížit samotnému čelu tabulky. Avšak v případě splnění několika kdyby.

Molde je po zápase v Trondheimu na čele tabulky s 38 body získanými v devatenácti duelech. Rosenborg je na osmém místě s body šestadvaceti, avšak má k dobru dva domácí duely (Sogndal a Fredrikstad). Do konce soutěže zbývá ještě více než třetina zápasů, v případě Rosenborgu ještě více. Stát se může cokoliv, Rosenborg navíc během nedělního večera ukázal svým fanouškům, že by závěr norské ligy mohl stát za to!

RBK představil v základní sestavě dvě posily, Ghaňana Issaha a českého záložníka Bořka Dočkala, pro něhož trenér Jönsson našel místo na pravé straně zálohy. Dočkal již od začátku překypoval aktivitou minutu od minuty si získával stále větší oblibu u místních. V jedenácté minutě byl tento dvaadvacetiletý Čech blízko otevření skóre, jeho rána skončila na břevně. Do vedení se v 28. minutě dostalo Molde. V Trondheimu nenáviděný Hoset se dostal k zakončení na úrovni penalty a brankáře Örlunda bezpečně prostřelil - 0:1.

Hostům však radost příliš dlouho nevydržela. Po nepřehledné akci skončil nakonec míč v síti brankáře Pettersena, po odpískání vyrovnávacího gólu rozhodčím zůstalo na zemi ležet pár hráčů a možná nikdo na stadionu nevěděl, co se stalo a především kdo je střelcem branky. Hlasatel na stadionu oznámil nejprve vlastní gól, ale my už nyní víme, že jako poslední se míče dotkla levá ruka patřící Simenu Wangbergovi.

Poločas se odehrál ve vyrovnaném duchu, diváci svým týmům po závěrečném hvizdu s chutí zatleskali. Zápas to byl plný soubojů, rychlých akcí, výborné atmosféry.

Ve druhé půli už byl na hřišti jen jeden tým - a to ten domácí. Jeho tlak vyvrcholil dvěma za sebou rychle následujícími góly. Oba zaznamenal Rade Prica a oba dva shodně hlavou. Při prvním se rval za zdánlivě ztraceným míčem, který nakonec doputoval až do branky, ten druhý upekl Bořek Dočkal přímým kopem á la Sapara, Prica hlavičkou zavěsil á la Iversen.

Molde samozřejmě muselo trochu otevřít obranu a zaměřit se na útočnou fázi, obrana s překvapivě jistým Alejandrem Lagem na levé straně odolala. Naopak se Rosenborg dostal do stoprocentních šancí, vyprávět můžou Wangberg, Moldskred či Midtsjø.

RBK v neděli dokázal, že je v jeho silách  poprat se o medailové příčky. Ale domácí fanoušci prozpěvující si "černo-bílé zlato znovu ve městě Trondheim" chtějí trochu víc.

B.: 66., 74. Rade Prica, 32. Simen Wangberg - 28. Magne Hoset
Sestava RBK: Daniel Örlund - Mikael Lustig, Jim Larsen, Simen Wangberg, Alejandro Lago - Markus Henriksen, Mohammed-Awal Issah, Fredrik Winsnes (58. Morten Moldskred) - Bořek Dočkal, Rade Prica, Jonas Svensson (86. Fredrik Midtsjø)
Rozhodčí: Svein-Erik Edvartsen
Diváci: 17 656

molde.png

Autor fotografií: Tor Blåsmo


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Trosku z jineho pohledu ...

(tron, 10. 8. 2011 15:46)

Zapas jsem stihl az po tom co padl prvni gol a co me upoutalo okamzite byla jasna prevaha hosti ,kdy jsme v jejich podani videli moderni primocary fotbal na ktery se domacim jenom ztezka odpovidalo.Vyrovnavaci gol byla jednoznacne umyslna ruka ve vapne ,kde po tom co padl gol rukou ani hraci RBK neslavili ale co delat rozhodci nepochopitelne tento nesportovni moment nevidel.I kdyz byl tedy stav srovnan na hristi stale vladli hraci v modrem a i kdyz se Trondheim snazil porad to bylo jaksi o ten stupinek horsi nez predvadeli hoste.Jako zlomovy moment bych videl druhy gol v siti hosti ,ktery mi pripomel tak trochu rozhodujici gol z letosniho finale anglickeho superpoharu v podani Nanniho,Prica dal de facto gol z niceho ,ani nevim jak to spravne nazvat jestli stesti,bojovnost,chyba golmana a stoperu ci nejakou chybou v Matrixu ?!?!? Ovsem od tohoto golu najednou existovalo na hristi jenom jeden tym,a to ten bilo-cerne ,zniceho nic jich bylo plne hriste,vyhravali kazdy souboj ,vytvorili si spoustu sanci a predevsim zacali odmenovat svoje divaky sviznym fotbalem.Vse dostalo korunu vstrelenim tretiho golu a potom uz nic nebranilo plnemu bodovemu zisku v tomto prestiznim derby.
P.S.
Dockal si odbyl zdarilou premieru a jednoznacne potvrdil,ze typologicky podobneho hrace proste RBK nutne potrebovalo.I kdyz obcas poletoval po hristi a nevedel co hrat a chvilemi i novi spoluhraci s nim ztezka hledali spolecnou " rec" do budoucna by v tomto hraci meli najit velmi dobreho ofenzivniho hrace ,ktery bude stalym clenem zakladni sestavy.