Jdi na obsah Jdi na menu
 


Příjemné setkání

26. 3. 2007

V 15:30 u orloje. Tak zněl můj pokyn k šéfové skupiny norských studentů, kteří se vydali objevovat krásy Prahy a okolí. V rámci jejich pobytu měli zájem se setkat s některým z fanoušků Rosenborgu u nás.

Našli jsme se jednoduše... Ne moc lidí postávajících u orloje má kolem krku šálu Rosenborgu =). Po přivítání a představení jsme se skupinkou pěti studentů a dvou vyučujících (ti nechali veškeré učitelské manýry buď v Norsku nebo k nim vůbec nepřičichli) jsme se přesunuli do Café Baru Alfredo, kde jsme strávili dvě hodiny povídáním nejen o norském fotbalu.

Norští přátelé se zajímali především o to, jak jsem se vůbec dostal k tomu být fanouškem tak vzdáleného klubu. Rozebírání situace v českém i norském fotbalu přerušila procedura předání památečních předmětů (tak na tohle nezapomenu celý život). I já jsem norským přátelům nechal něco na památku, ale ve srovnání s tím, co mi dali oni, se musím trochu červenat. Tohle jsem opravdu nečekal. Originální dres s podpisy hráčů, tři šály (jedna s nápisem Stolt fortid - stor framtid, další elegantní černobílá, třetí upomínková ze zápasů Rosenborgu s Lyonem), dvě CD a další drobnosti. Opravdu jsem nemohl uvěřit takové štědrosti. Asi jsem vážně takový exot, když jim za tohle všechno tato návštěva stála...

Čas neúprosně utíkal, a po dvou hodinách jsme se museli loučit. Naše setkání mi navždy budou přimonínat předměty přivezené z Norska a také fotografie, které sem dodám hned jak to bude možné. Jen doufám, že jsme se neviděli naposled. Takže ještě jednou - Takk for alt! I Vám, Davide Vonko.

 

Náhledy fotografií ze složky Praha 07

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář