Jdi na obsah Jdi na menu
 


Norský mistr v Madridu nepřekvapil

25. 10. 2010

Atlético Madrid - Rosenborg 3:0 (1:0)

Tak přece jen se úřadující vítěz Evropské ligy začíná rozjíždět. Nepříznivé období překlenul nejenom v domácí soutěži, kde o víkendu dokázal zdolat Getafe, ale také na evropské scéně. Tentokrát zlobu probouzejícího se šampiona odnesl norský Rosenborg Trondheim.

Pozitiva se na tým trenéra Florese v posledních hodinách jen hrnou. Po již zmiňovaných vítězstvích je to jistě také fakt, že se v duelu proti Rosenborgu opět vrátil do hry argentinský útočník Sergio Agüero. Utkání sice začal na lavičce, do hry však přišel v 65. minutě a hned nato vstřelil důležitý druhý gól. Tom use říká comeback jak se patří. Vítězství Atletika navíc pořádně zamotal situaci ve skupině. Na čele je zatím Leverkusen s pěti body stíhán Atleticem a Arisem se čtyřmi. Poslední je zatím Rosenborg s jedním vítězstvím a dvěma porážkami.

Byl to velký zápas Jose Antonia Reyese. Také dík němu byly odvráceny hrozby nečekaného konce v základní skupině. Měl totiž prsty ve všech ze tří gólů svého celku. Reyes byl jako politý živou vodou, což dokázal už po osmnácti minutách hry. Krásným centrem vybídl k hlavičce Diega Godina, který pěkným obloučkem překonal brankáře Örlunda poprvé. Rosenborg ale nepřijel do Španělska pouze s obrannými úmysly. Přízemní střelu Henriksena ale v klidu zlikvidoval brankář Robles. Vůbec největší šanci celého utkání si hosté vytvořili až v závěru první půle. Střela Mortena Moldskreda ale zabrnkala pouze o tyč domácí brány.

Nepříliš přesvědčivá hra Atletica z úvodních pětačtyřiceti minut nabrala po přestávce na obrátkách. Nevýrazného Forlána nahradil po hodině hry Aguero a ihned se zapsal do listiny střelců. Reyes jakoby si všiml v pokutovém území hladového Aguera, naservíroval mu lahůdkovou nabídku, kterou nešlo odmítnout. S dvoubrankovým náskokem Atletico na trávníku vládlo. Třináct minut před koncem navíc podnikli do otevřené obrany rychlý protiútok Reyes, Aguero a zakončující Costa. Výsledek je možná pro hosty krutý, šanci na reparát ale budou mít v domácí odvetě už za dva týdny.

B.: 17. Diego Godin, 66. Sergio Agüero, 78. Diego Costa
Sestava RBK: Daniel Örlund - Mikael Lustig, Mattias Bjärsmyr, Vadim Demidov, Mikael Dorsin - Markus Henriksen, Anthony Annan, Per Ciljan Skjelbred (69. Bakary Saré) -  Morten Moldskred, Rade Prica, Steffen Iversen (82. Michael Jamtfall)
Rozhodčí: Cyril Zimmermann (Švýcarsko)
Diváci: cca 37 000


Zdroj: www.eurofotbal.cz

 

Náhledy fotografií ze složky Atlético - RBK 2010

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář