Jdi na obsah Jdi na menu
 


Superman Strand zachránil tři body

4. 7. 2010

Rosenborg - Sandefjord 1:0 (0:0)

Slabá návštěva na Lerkendalu (oficiálnímu číslu nevěřte, do něho se počítají všichni permanentkáři) se mohla během rozcvičování obou kádrů podívat na probíhající zápas Německo - Argentina a nutno dodat, že i samotní hráči se nechali unést a sami se na pár okamžiků postavili před obří obrazovky a sledovali německé galapředstavení.

A jakoby hráčům ty minuty věnované sledování televizního duelu v první polovině chyběli. Divákům totiž oba výběry nabídly většinou nudu. Z té matně vykukovaly šance Pricy a Iversena a dělovka hostujícího Sariće, ale první pětačtyřicetiminutovka neměla jiný přídomek než nudná.

Druhý poločas už nabídl koukatelnější představení. Hosté se povětšinou už bránili vědomi si držení pro ně skvělého výsledku. Domácí přidávali na tempu a často nepouštěli sandefjordské ani za půlicí čáru. Jenže Rosenborgu chyběla k vcelku pohledným akcím třešnička ve formě finální přihrávky a přesného zakončení.

Poslední půlhodinku duelu načal svou akcí Iversen, narazil si se spoluhráčem, ale z následné střely vytěžil jen vyprášení rukavic hostujícího brankáře. Rosenborg dále tlačil hosty do úzkých, ale brankové vyjádření převahy ne a ne přijít.

V sedmasedmdesáté minutě se stadionem ozval obří aplaus, to se na hřiště rozběhl právě střídající Roar Strand, miláček tribun a legenda místního RBK. A byl to právě on, který zavelel k tříbodovému zisku. Nejprve vyzval k solidnímu zákroku hostujícího golmana a o pár minut později již svou přesnou střelou rozjásal celý Lerkendal - 1:0. Domácí už vedení udrželi a zaslouženě získali tři body.

Tromsø doma prohrálo s Ålesundem a Rosenborg se v čele tabulky odtrhl na tři body.

B.: 86. Roar Strand
Sestava RBK: Daniel Örlund - Mikael Lustig, Kris Stadsgaard, Alejandro Lago, Mikael Dorsin - Fredrik Winsnes (77. Roar Strand), Steffen Iversen, Markus Henriksen, Per Ciljan Skjelbred - Morten Moldskred (64. Trond Olsen), Rade Prica
Rozhodčí: Tom Henning Øvrebø
Diváci: 13 903

ObrazekObrazek

 

Náhledy fotografií ze složky RBK-Sandefjord 2010

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Lerkendal + vstupné

(Hiko, 8. 7. 2010 6:23)

Děkuju za pochvalu. Lístky se pohybují od zhruba 160 NOK po skoro 400. Ale dávají velký počet slev (rodinná, student, dítě, důchodce). Na stadionu mohlo být tak 7 000 lidí, jsou dovolené a MS, navíc Sandefjord zrovna není soupeřem, který by lákal...

***

(tron, 7. 7. 2010 22:12)

Fakt podarene fotecky,i kdyz jsem si nemohl nevsimnout ,ze stadion byl sotva z poloviny zaplnen .... jenom pro info kolik stoji lupen na domaci zapasy RBK ???
!!!! F O R Z A L Y N !!!!