Jdi na obsah Jdi na menu
 


Alas podepsal, pro Ofoedua místo nebylo

Rosenborg získal první letní posilu. O předpokládaném přestupu Salvadořana Jaimeho Alase jste byli již informováni, dnes došlo ke konečnému podpisu smlouvy a představení hráče místním novinářům. "Jsem velmi rád, že jsem tady mohl podepsat. Od doby, co jsem se dozvěděl o zájmu Rosenborgu, byl můj velký sen se obléci do dresu tohoto klubu," netajil svou radost Alas.

S angažováním tohoto hráče jsou spojena dvě ale. Za prvé: přestupové okno ve směru do norských klubů se otevírá až 1. srpna, Salvadořan tedy bude do té doby jen trénovat, což se z jiného úhlu pohledu může jevit jako vítaná "doba hájení". Za druhé: hráč neumí žádný cizí jazyk, pouze svou rodnou španělštinu. Na svou obhajobu ale dodává: "Hlavně se chci co nejdříve naučit norsky, pak možná anglicky. Je to tady samozřejmě těžké, když mluvím jen španělsky."


Alas si vybral dres s číslem 13

Alasův osud nebude prozatím následovat Nigerijec Ofoedu. "Po tu dobu, co byl tady, se jevil dobře, ale zatím o přestupu nebudeme jednat. Ovšem je možné, že jej budeme i nadále sledovat," dodal k celému případu sportovní ředitel Erik Hoftun. Ofoedu překvapil svými fyzickými testy a rychlostí, v těchto aspektech by byl na špičce mezi hráči norské Tippeligy. Bariérou je však Alasovým přestupem dovršena kvóta zahraničních hráčů, jeden z cizinců by tedy musel stejně sedět na tribuně.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář