Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ani dvě Dočkalovy trefy k vítězství nevedly

Rosenborg - Strømsgodset 3:3 (2:1)

Takhle si návrat do boje o čelo tabulky nikdo z fanoušků Rosenborgu nepředstavoval. Borci z Trondheimu nedokázali doma porazit zkušený výběr Strømsgdsetu, který se díky jednomu bodu získanému na stadionu Lerkendal vyhoupl do čela ligové tabulky. Byl to zápas dvou hráčů. Na straně domácích měl prsty ve všech brankách Bořek Dočkal. Za hosty exceloval Ola Kamara.

Dočkal se mohl se svými spoluhráči radovat již v samém úvodu zápasu. Centr od českého hráče jak jinak než z pravé strany hřiště pěkně pod břevno uklidil Sætra. RBK vedl 1:0, ale jako by vstřelená branka vlila do žil domácích hráčů příliš klidu. V první polovině si totiž hostitelé nevytvořili žádnou další nadějnou příležitost. Ještě před přestávkou je tak zchladil Ola Kamara svým prvním zásahem během tohoto podvečera. RBK ale po penaltě za faul na Radeho Pricu prostřednictvím Bořka Dočkala záhy převažuje vedení na svou stranu. Do šaten se tedy jde za stavu 2:1, ovšem že by se jednalo o zasloužený výsledek...

Po poločasové přestávce se Rosenborg rozhodl výsledek ještě pojistit, velké šance měli Prica a Midtsjø, ale fotbalový bůh si pamatoval, co domácí předváděli během první půle, a proto se skóre pohlo až v 65. minutě, kdy se nádhernou trefou blýskl opět Ola Kamara - 2:2. A neuběhlo ani deset minut a Kamara se opět radoval. K brance se tentokrát protlačil a po nepřesném Örlundově zákroku uklidil míč potřetí do domácí sítě - 2:3. Ovšem dlouho se tento stav na světelné tabuly neohřál, pohotovou střelou na 3:3 vyrovnal český záložník Bořek Dočkal.

Poté se už nic významného na hřišti neudálo. RBK tedy nepříliš slavně vstoupil do "osudového měsíce", v němž čeká na Troillongan kromě dohánění ligového čela i dobývání evropského fotbalového nebe.

B.: 45. (z pen.), 77. Bořek Dočkal, 4. vlastní (Lars Sætra) - 44., 65., 74. Ola Kamara
Sestava RBK: Daniel Örlund - Peter Ankersen, Simen Wangberg, Stefan Strandberg, Mikael Dorsin - Bořek Dočkal, Markus Henriksen, Ole Selnæs (81. Daniel Berntsen), Jonas Svensson (57. Fredrik Midtsjø) - Rade Prica, John Chibuike
Rozhodčí: Svein Oddvar Moen
Diváci: 16 095


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář