Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ani druholigovému soupeři jsme nevstřelili branku

Rosenborg - Ranheim 0:1 (0:1)

V letošní norské premiéře si Rosenborg k přáteláku pozval městské kolegy z Ranheimu. Mezi oběma týmy neustále pendlují hráči, především ti mladí směrem z RBK do Ranheimu na hostování, a tak měl duel pro značnou část obou sestav zajímavý nádech.

Na umělé trávě v areálu nedaleko stadionu Lerkendal se v osmé minutě prosadil bývalý hráč RBK Gjermund Åsen, ten překvapil především brankáře Hansena stěží chytatelnou střelou přes celou šířku branky - 0:1. Domácí měli dost příležitostí ke skórování, John Chibuke z pozice středního útočníka celý zápas vydatně zaměstnával strážce ranheimské svatyně.

Ovšem co je platný tlak, když tým ani jednou neskóruje. Už čtyři zápasy se tedy Rosenborg netrefil, což pro nově skládanou ofenzivní část sestavy není ani dobrá vizitka a vůbec nelze mluvit ani o posílení sebedůvěry. Záložní formace do zápasu naskočila ve složení Dočkal - Jensen - Diskerud, trenér tedy poslal to nejzkušenější, co do středové řady má k dispozici. Do útoku nemohl tentokrát kvůli viróze naskočit Nicki Bille, proto Chibuike odehrál celých 90 minut.

Trenér Per Joar Hansen se prozatím zdržuje unáhlených reakcí a na nastalou situaci se dívá s nadhledem. To, že jeho tým opět neskóroval, zhodnotil následovně: "Zatím se vůbec neznepokojuji. Protočili jsme dnes celý kádr, Ranheim je taky soupeř, který má kvalitu. My jsme hráli dobře, ovšem vadily mi časté přihrávky směrem dozadu, místo toho, aby se hráči vpředu více nabízeli."

Další test čeká trondheimskou skvadru již 17. února v Kodani, kde nastoupí proti místnímu FC. Tam to budou mít útočníci mnohem těžší než v těch předchozích případech, ale třeba zrovna v Dánsku se hráči pochlapí a potěší prozatím své těžce nervózní fanoušky.

B.: 8. Gjermund Åsen
Sestava RBK:
Alexander Lund Hansen (46. Lars Stubhaug) - Cristian Gamboa, Tore Reginiussen (46. Brede Moe), Per Verner Rønning, Mikael Dorsin (46. Jon Inge Høiland) - Bořek Dočkal (46. Daniel Berntsen (64. Ben Feirud)), Mike Jensen (46. Ole Selnæs), Mikkel Diskerud (46. Jonas Svensson) - Tobias Mikkelsen (46. Fredrik Midtsjø), John Chibuike, Tarik Elyounoussi (46. Jaime Alas)
Diváci:
cca 500

rbk.png

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář