Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bergen vs. Trondheim

Rosenborg se v rámci 23. kola vydá do Bergenu, aby tam odehrál veledůležitý duel proti místnímu Brannu. Hráči RBK ze sebe musejí rychle setřást únavu ze čtvrtečního úspěšného zápasu ve Vídni, nyní se opět musejí přeorientovat na norskou ligu, kde hrají o samotný titul. Navíc páteční zaváhání Strømsgodsetu (prohrál 2:3 ve Stavangeru) dává naději - v případě bodového zisku Rosenborg přeskočí právě tento tým.

Duely Brann vs. RBK bývají velmi atraktivní záležitostí, nehledě na to, který tým je zrovna tím domácícm. Často diváci vidí velkou dávku gólů, vzpomeňme na výsledek 3:6 na Lerkendalu v loňském roce. Možná i nyní budeme svědky gólové přestřelky. Statistiky říkají, že ze 79 vzájemných střetnutích v norské lize jich RBK vyhrál 39, Brann 16 a zbylých 24 skončilo nerozhodně. Poslední duel na bergenském stadionu ovládli domácí po výsledku 2:1, letos na Lerkendalu zvítězil RBK 3:1, trefili se Iversen, Larsen a Prica.


Simen Wangberg s módním doplňkem - právě knír je častým poznávacím znamením trondheimských mužů

Žádný z týmů nebude postrádat hráče z důvodu disciplinárního trestu za karty, možné je ovšem pošetření některých borců, což se týká především strany hostujícího týmu. Otazník visí nad Stefanem Strandbergem, který nemohl hrát ani ve Vídni, možná i Bořek Dočkal by si zasloužil volno, aby se dostal opět do formy, díky které klubu výrazně pomohl do základní skupiny Evropské ligy. Na straně Brannu pravděpodobně do základní sestavy naskočí Simen Wangberg, který do Bergenu přestoupil před několika týdny právě z Rosenborgu.

Základními kameny úspěchu ofenzivního pojetí hry bergenské jedenáctky jsou zahraniční hráči. Nigerijská dvojice Kim Ojo a Bentley je doplňována somálským rodákem Aminem Askarem, zadní vrátka hlídá Maďar Zsolt Korcsmár. Důležitým momentem v sezoně byl i návrat Erika Husekleppa, norského reprezentanta, jenž se nepotkal s velkým úspěchem na Ostrovech.

Dle webových stránek bergenského klubu bylo v pátek 21. září prodáno již 12 tisíc vstupenek, čeká se tedy bouřlivá atmosféra na velmi slušně zaplněném stadionu. Právě prostředí by mohlo hráče vyburcovat k velkým výkonům. Můžeme se těšit na nedělní podvečer, rozhodně si tento zápas zkuste v neděli 23. září od 19 hodin naladit.

Tip: 2:3

Zdroj: brann.no, altomfotball.no; foto: brann.no

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář