Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bezpečná výhra znamená další přiblížení se titulu

Sogndal - Rosenborg 0:3 (0:0)

Trondheimští fotbalisté zvítězili v zápase devatenáctého kola norské nejvyšší soutěže na hřišti Sogndalu ve vcelku jasném poměru 3:0. O důležité výhře rozhodli v poslední dvacetiminutovce, kdy vstřelili všechny své branky, tímto výsledkem stáhli ztrátu na samotné čelo tabulky, jež nyní okupují fotbalisté Strømsgdosetu, na tři body.

V prvních minutách duelu však s hráči RBK hrálo i trochu štěstí. V první větší šanci duelu se již v 26. vteřině objevil Ricardo Santos, ovšem hlavičku nenasměroval přesně. Ve čtvrté minutě se chybou předvedl Mohammed-Awal Issah, který nabídl zajímavou šanci ke skórování Henriku Furebotnovi, jemuž zabránil ve střele nováček Reginiussen, poté Tonnyho Brochmanna vychytal brankář Örlund. Domácí tedy měli během samotného začátku dvě velmi pěkné šance k otevření skóre.

Zbytek prvního poločasu už Rosenborg přebíral otěže duelu, ale do větších šancí se hosté ani domácí nedostávali. Nutno dodat, že častou brzdou pro hostující tým byla přítomnost Švéda Prici, jehož současná forma jde charakterizovat slovem strašidelná...

Jestliže Prica se nepotkává s nejlepšími výkony, totéž nelze říci o českém středopolaři Bořku Dočkalovi. Na počátku druhé poloviny chtěl vzít otěže do svých rukou, ke skórování mu chyběla možná maličká porce centimetrů, díky jejíž absenci se míč od tyče odrazil do brankáře a zpět do hřiště. Poté spálili svoje šance Dorsin, Prica i Elyounoussi.

Poslední jmenovaný, který se mimochodem společně s Reginiussenem a Diskerudem poprvé po svém příchodu představil v dresu RBK, se však výrazně podepsal pod vedoucí branku Rosenborgu. K zajímavém průniku do soupeřovy šestnáctky jej vybídl Rade Prica, Tarik byl sražen brankářem Udjusem k zemi a kopala se zasloužená penalta. Dočkal se nemýlil, poslal míč při zemi po levé ruce gólmana - 0:1. Zanedlouho se český záložník i celý Rosenborg mohl radovat podruhé. Markus Henriksen upadl (otázkou je, jak moc zaviněně) ve vápně a Dočkal do toho samého místa upravil na 0:2.

Sogndal už neměl sil na zdramatizování. Kopanec ve formě dvou penalt odpískaných proti domácím prostě takový tým těžko rozdýchává. Ránu z milosti jim ještě přidal v nastaveném čase John Chibuke, dokonal vítězství stav zápasu na konečných 0:3.

RBK se díky zaváhání Strømsgodsetu přiblížil prvnímu místu na pouhé tři body, mezi tyto dva týmy je ještě vklíněné Molde. Souboj o titul v posledních jedenácti kolech bude velice zajímavý. Ovšem jak jsme mohli vidět, příchod hráčů jako Reginiussen či Elyounoussi může Rosenborgu v závěrečných kolech velmi pomoci.

B.: 70., 75. Bořek Dočkal (obě z penalty), 90. John Chibuike
Sestava RBK:
Daniel Örlund - Jon Inge Høiland (73. Per Verner Rønning), Stefan Strandberg, Tore Reginiussen, Mikael Dorsin - Bořek Dočkal, Jonas Svensson, Mohammed-Awal Issah (63. Mikkel Diskerud), Tarik Elyounoussi - Markus Henriksen - Rade Prica (81. John Chibuike)
Rozhodčí: Svein-Erik Edvartsen
Diváci: 4 323

sogndal.pngrbk.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Kobra a Bořek

(Stevie, 15. 8. 2012 8:57)

Je celkem úsměvné, že Kobra (Ondrášek) a Dočkal mají ze všech českých hráčů v zahraničí nejlepší formu a jsou stále přehlíženi Bílkem. Je to škoda, měli by určitě co dát českýmu nároďáku...

Re: Kobra a Bořek

(tron, 15. 8. 2012 18:06)

Myslim ,ze o teto problematice jsme se uz bavili v jinych komentarich a nominace mi dava zapravdu.Veril bych jejich zarazeni do nominace akorat v zapase hranem v Norsku ,jinak je to spise hudba budoucnosti ...

Re: Re: Kobra a Bořek

(Hiko, 15. 8. 2012 19:21)

Hm, je to s tím nároďákem černější, než jsem si myslel. Na absenci Dočkala a Ondráška poukazoval snad každý čtvrtý komentář pod články o repre na idnesu, sport.cz, eurofotbalu atp. Víc to asi nemá cenu komentovat, do toho zasahují jiné vlivy než jen ty fotbalové... Mimochodem, Dočkal je aspoň v širší nominaci, ale tam může být vlastně kdekdo. :/

Penalty

(Gamst, 12. 8. 2012 23:27)

RBK díky dvěma penaltám vcelku v klidu vyhrál. První byla jasná, Tarika tam golman hodně slušně sestřelil. Ta druhá vyvolává hodně úsměv:-D Henriksen se snad sám nakopl a z toho upadl, dle mě se ho snad obránce ani nedotkl. Každopádně super, že Bořek dohání Kobru. Tomu to tam dneska taky parádně padlo po tý minele brakáře:-)