Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bořek komentuje - III.

11. 4. 2012

Bořek Dočkal si opět udělal čas na odpovědi na mé i vaše otázky ohledně českého i norského fotbalu. Pokud chcete českému fotbalistovi poslat do Norska i vaši vlastní otázku, stačí ji napsat ve formě komentáře pod toto (nebo vždy to poslední) vydání našeho seriálu. Nejvhodnější otázky budou předány a zodpovězeny.

 

Co tě v právě odehraném ligovém kole nejvíce zaujalo, který hráč na sebe upozornil, jaký gól se ti líbil?
V tomto ligovém kole stojí za zmínku výsledek zápasu Strømsgodset - Haugesund 3:3, a to i v souvislosti s posledním domácím utkáním Strømsgodsetu, ve kterém porazili Vålerengu 3:2 a diváci domácích tak musí být spokojeni . Z hráčů na sebe upozorňuje Askar z Brannu s dosavadní bilancí 3 zápasy - 3 góly. Gólů jsem z tohoto kola moc neviděl, ale zmínil bych druhý gól pro Molde v zápase s Brannem, který vystřihl útočník "nůžkama" přes hlavu.

Jaký byl podle tebe hlavní důvod neúspěchu se Sogndalem? Projevily se dle tebe negativně změny v sestavě, které udělal trenér pro tento duel?

Myslím, že největším a v podstatě jediným problémem bylo neproměňování gólových šancí. Jen v prvním poločase jich bylo víc, než je zdrávo a jsem si jistý, že pokud bychom šli do poločasu do vedení, utkání by se odvíjelo úplně jinak a troufám si tvrdit, že bychom přidali i další branky. Změny v sestavě bych hodnotil z větší části pozitivně, rozhodně si nemyslím, že nás stály vítězství.

V pátek třináctého nastoupí RBK ve Fredrikstadu. Jsi pověrčivý a obáváš se tohoto data, nebo tě to nechává zcela klidným? Jaká cesta povede k úspěchu v tomto duelu (bez ohledu na pátek třináctého)?
Až teď jsi mě na to upozornil, nevšiml jsem si . Nemám s tím datem žádné špatné zkušenosti, takže mu nepřikládám velkou důležitost . Věřím, že pokud budeme hrát, jakko jsme odehráli obě domácí utkání, budeme kombinovat, nekopat zbytečně dlouhé balony a dostávat se do šancí, podaří se nějaké proměnit a dokážeme získat 3 body. Pokud chceme hrát o titul, musíme taková utkání zvládat.

(ptá se "exesite") Čau Bořku, jsem rád že se ti v Rosenborgu daří a doufám že se posuneš ještě výše a dostaneš šanci i v repre. Chtěl bych se zeptat jestli sleduješ Slovan a jestli ti není líto že si odešel zrovna před tak povedenou sezónou, ve které se bojuje o titul. Přece jenom si byl ve Slovanu zrovna v období kdy byl trochu v útlumu a evropské poháry ani o titul boje o titul sis moc neužil.
Samozřejmě sleduju a držím palce, mám v Liberci pořád spoustu kamarádů, se kterými jsem často v kontaktu a titul bych jim moc přál. Bohužel tým se nějakou dobu budoval a trvalo, než se dostal na úroveň, na které je dnes. Nicméně musím říct, že první rok a půl v Liberci byl pro mě velice dobrý, dělali jsme hodně bodů, hráli celkem slušný fotbal a skončili na 3. místě tabulky. Pro další vývoj bylo ale zlomové vypadnutí z EL s Bukureští, které ovlivnilo dění v klubu na dlouhou dobu. Myslím, že nebýt toho vypadnutí, mohla být spousta věcí jinak a Liberec mohl mít tak silný tým už dříve.

(ptá se "Chlupatá máma") Jaký tým bys upřednostňoval při případném návratu do GL? Slavii nebo Slovan? Hodně štěstí a snad se dostaneš do lepší ligy než je norská.
Já bych rád kariéru strávil v zahraničí . Pokud bych měl v budoucnu uvažovat o návratu, může být situace našich klubů úplně někde jinde než je teď. Každopádně by to rozhodování nejspíš bylo hodně ovlivněné lidmi působícimi v klubu, takže pokud bych měl říct teď, řekl bych určitě Slovan. Ve Slavii už dnes prakticky neznám nikoho. A samozřejmě díky za zájem a přání .

 

Komentáře

Přehled komentářů

pomoc

(V.Ř., 14. 4. 2012 18:25)

Čau Bořku.Byl jsem se podívat o víkendu na Jiskře na Poděbrady.Byla to bída.Nemohl bys příjet na jedne,dva zápasy..když se teď hraje o postup?