Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bořek komentuje - VI.

16. 5. 2012

Norská fotbalová liga opět pokročila a my si můžeme opět vychutnat postřehy českého záložníka Bořka Dočkala. I v tomto vydání se objevuje dotaz jednoho z fanoušků, pokud i vy ostatní máte zájem se (téměř) cokoliv dozvědět, můžete zanechat svůj dotaz zde pod článkem, případně jej poslat na adresu uvedenou v sekci "Autor/o webu".

 

1) Je něco z posledních zápasů Tippeligy, co upoutalo tvou pozornost? Nějaký pěkný gól, vydařený výkon jednotlivce atp.
2) Co bylo hlavní překážkou tříbodovému exportu ze Sandnesu? Dobře hrající soupeř, počasí, vlastní nedisciplovanost...? Jak trenér reagoval na vcelku zbytečné karty pro Issaha či Pricu?

Tentokrát bych spojil první dvě otázky do jedné. Protože náš zápas mě zaujal velmi - bohužel ale negativně. V ligové soutěži si nepamatuji horší podmínky pro utkání, zejména co se týče počasí. Jsem přesvědčený, že za normálních podmínek a okolností jsme tři body určitě získali. Zápas se podobal mnoha sportům, fotbalu ale moc ne . Jsem rád, že je to za námi a nikdo není nemocný ani zraněný. V půlce května opravdu nevšední zážitek . Co se týká karet, nemyslím si, že to mělo velký vliv na utkání. V deseti jsme hráli jen pár minut. Do dalšího zápasu by Prica byl tak jako tak vykartovaný, ale samozřejmě je potřeba se nad tím zamyslet a v dalších zápasech být disciplinovanější.

3) Ve středu hrajete proti dalšímu nováčkovi Hønefossu a poté ve čtvrtek čeká Norsko národní svátek. Zúčastníš se s týmem slavnostního průvodu městem? Pokud ano, jak se na takovou akci těšíš; máš o ni nějaké informace od spoluhráčů?
Zatím nevím úplně přesně náš program, ale vím, že průvodu se účastníme celý tým, je to tradice a všichni mi říkali, že je to moc pěkné a účastní se spousta lidí. Takže můžu říct, že se celkem těším. Víc ale na zápas 16.5., což je takový "fotbalový svátek" a čeká se dobrá návštěva.

4) Návštěvníci fanouškovského webu rbkweb.no tě zvolili jako nejlepšího hráče RBK za měsíce březen a duben - gratuluji! Jaký myslíš, že byl důvod tohoto jejich rozhodnutí? Co pro tebe obecně ocenění znamenají?
To by ses musel zeptat jich . Ale tak doufám a předpokládám, že ne můj účes, ale výkony . Je samozřejmě příjemné každé takové ocenění, nicméně ho nepřeceňuji a neusínám s myšlenkami na ankety

5) ptá se "Jenda": Ahoj Bořku, chtěl bych ti pogratulovat - hraješ pravidelně, asistuješ i dáváš góly. Co jsem koukal tak kopeš i standartky. Chtěl jsem se zeptat jestli jste si pokecali se Zdeňkem Ondráškem po vzájemném zápase a taky kdo je největší srandista v kabině. Díky.
Díky. Po zápase jsme šli se Zdeňkem na pivo, spali tu po zápase a letěli až ráno. Takže bylo fajn, že jsme mohli posedět a povykládat si. Co se týká srandy, na tu tady máme Steffena Iversena . Ten se nám stará o zábavu každý den .

 

Komentáře

Přehled komentářů

dotaz pro Bořka

(Gamst, 29. 5. 2012 23:48)

Ještě druhá otázka: jak se ti líbil 17. květen? Kéž bychom i my takto podobně slavili třeba 28. říjen.

dotaz pro Bořka

(Gamst, 29. 5. 2012 23:46)

Ahoj Bořku! Osobně fandím Tromsø, ale jinak se všeobecně zajímám o norský fotbal, takže i RBK mám vcelku rád a Norsko může být rádo za tento klub a my za to, že v něm je český zástupce, proto Ti přeji hodně štěstí, ať se Ti daří! Chci se jen zeptat, už jsi zas pokročil s norštinou? Snaží se ti nějak v tomto ohledu kluci v kabině pomáhat? Ha det!