Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bořek komentuje - VII.

Hráči Rosenborgu se opět sešli po téměř dvou týdnech, kdy se mohli věnovat rekreaci a regeneraci, aby byli připraveni na perné léto. Bořek Dočkal se vrátil do Trondheimu a opět odpověděl na tentokrát pětici dotazů, i na jeden z obce fanoušků a čtenářů webu. Chcete-li se i Vy připojit do této diskuse a položit Bořkovi jakýkoliv dotaz, stačí jej napsat jako komentář pod tento článek, případně odeslat e-mailem na adresu uvedenou v sekci Autor/o webu.

 

1) První otázka je jasná a zajímá snad všechny fanoušky RBK - jak to s tvým zdravím v současné době vypadá?
Jsem zpět v Trondheimu a zdravotně se cítím být zase v pořádku. Před odjezdem do ČR bylo potřeba rozhodnout a domluvit se, jak léčit má zranění a vytvořit jakýsi rehabilitačně-tréninkový plán. Po vyšetřeních, která jsem podstoupil, se lékaři rozhodli poškozený meniskus neoperovat. Věří, že by minimálně do konce sezony mělo koleno vydržet, navíc je velká šance, že zranění postupně odezní úplně. Natažený stehenní sval na druhé noze by měl být v pořádku také, naštěstí nedošlo k velkému poškození svalu. Postupně jsem už přecházel zpět do tréninkového režimu, mám za sebou už i první trénink na hřišti a vše postupuje dobře.

2) Rosenborg má za sebou první část sezony. Odehráli jste jedenáct zápasů se ziskem osmnácti bodů. Jsi ty osobně s takovou bilancí spokojen? Je současná výchozí pozice pro "zbytek" ligové soutěže výhodná?
Výhodné by bylo s náskokem ligu vést, nikdy není záměřem udělat si ztrátu a dohánět . Myslím, že začátek byl povedený, pak přišla nějaká zranění a zbytečné ztráty bodů. Věřím, že nám letní přestávka pomůže, dáme se hlavně zdravotně do pořádku a zvládneme vstup do další části, který může být zlomový.

3) Jaká byla dovolená? A jak bylo to volno pozměněné zdravotními problémy?
Kluci měli v podstatě dva týdny volna, já díky zranění o pár dnů víc. Volno jsem strávil doma v Čechách, chtěl jsem se věnovat rodině, odpočinout si, doléčit zranění a potrénovat tak, abych byl připravený zapojit se k týmu. S přítelkyní jsme ještě stihli výlet do Paříže.

4) (Otázka položena a zodpovězena po prvním duelu) Český národní tým hraje na ME, tipneš si, jak se nakonec vyvine česká stopa ve skupině A?
Naši mají za sebou neúspěšný vstup do turnaje, já si přesto myslím, že na postup mají. Ostatní týmy skupiny nejsou lepší a nepřijde mi nereálné vyhrát zbylá dvě utkání. Přál bych jim to už jen proto, jaké kritice musí čelit.

5) ptá se "Gamst": Ahoj Bořku! Osobně fandím Tromsø, ale jinak se všeobecně zajímám o norský fotbal, takže i RBK mám vcelku rád a Norsko může být rádo za tento klub a my za to, že v něm je český zástupce, proto Ti přeji hodně štěstí, ať se Ti daří! Chci se jen zeptat, už jsi zas pokročil s norštinou? Snaží se ti nějak v tomto ohledu kluci v kabině pomáhat? Ještě druhá otázka: jak se ti líbil 17. květen? Kéž bychom i my takto podobně slavili třeba 28. říjen. Ha det!
Pokročil jsem dost, chodíme s přítelkyní pravidelně k soukromé učitelce a zlepšení je znát, kluci v kabině i trenéři vědí, že se učím, a tak se snaží občas vynechávat angličtinu a mluvit se mnou norsky. Pomáhají mi ale už jen tím, že mluví spolu a já se můžu pokoušet jim rozumět. 17. květen jsem si užil doma, protože jsem měl problémy s kolenem . Ale je to tu velký den pro všechny a moc si to užívají. U nás je to jiné, Norové mají diametrálně odlišnou historii, je to pro ně v podstatě jediný takový den v roce. My těch svátků máme podstatně víc, moc si neumím představit, že bychom je takto slavili. Zdravím a díky moc za přání.

 

Komentáře

Přehled komentářů

dotaz pro Bořka

(Gamst, 25. 6. 2012 15:08)

Ahoj, gratulace k dvěma trefám proti Godsetu. Mám jednu otázečku: co tě nejvíce překvapilo v Norsku, co se třeba týká fungování, poměrů v klubu, mentality lidí v Norsku nebo třeba nějaké nezvyklosti atd.