Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bořek komentuje - XII.

Série našich rozhovorů s Bořkem Dočkalem pokračuje i nadále. Nemůžeme se věnovat jiným tématům než je úspěšný vstup do základní skupiny EL či boj o titul v norské lize. Můžete se zeptat i vy, stačí zanechat dotaz jako komentář prostřednictvím formuláře pod tímto článkem, případně jej poslat na mailovou adresu uvedenou v sekci Autor/o webu. Bořek jistě rád odpoví.

1) Základní skupinu EL jste začali tím nejlepším možným způsobem, výhrou ve Vídni. Co takový výsledek může znamenat pro další vývoj ve skupině a jaké jsou vlastně cíle RBK pro základní skupinu?
Znamenat to může hodně, protože pokud teď zvládneme všechny naše domácí utkání, pravděpodobně postoupíme . Samozřejmě to nebude vůbec jednoduché, ale ne nemožné. Žádné cíle si neurčujeme, ale o postup ze skupiny se rozhodně chceme pokusit!

2) Druhým norským účastníkem skupinové fáze je Molde. Jak hodnotíš jejich skupinu a šance MFK na bodové zisky?
Mají zhruba stejně obtížnou skupinu jako my. Doma nějaké body uhrajou, ale na postup to stačit nebude. To je můj odhad.

3) V ligové soutěži vykrystalizovala trojice aspirantů na titul. Který ze soupeřů bude nebezpečnější? Máš v kádrech soupeřů nějaká jména, která bys pro české fanoušky vyzdvihnul, hráče, jež se vyplatí sledovat? Bude se o titul bojovat do posledního kola, nebo se některý z této trojice utrhne a rozhodne už dříve?
Já myslím, že už to zůstane vyrovnané až do konce! Ale podle mého názoru se rozhodne mezi námi a Molde. Až tak výrazné osobnosti tam nevidím, ale pokud mám jmenovat z každého týmu jednoho, zmínil bych Kovácse ze Strømsgodsetu, silný útočník velice platný pro tým. Z Molde Angan, gólový útočník, který umí obejít protihráče a sám rozhodnout zápas.

4) Rosenborg již do sestavy zakomponoval trojici Reginiussen, Diskerud, Elyounoussi. Na hřišti je jejich přínos neoddiskutovatelný, ale jak se tito tři etablovali v kabině, kdo z nich je třeba největší šprýmař? Máte pro nové fotbalisty připravené nějaké překvapení, rituál? Někde musejí zpívat, co v RBK?
Ne ne, žádné rituály neprobíhají . Zapadli okamžitě, nebyl absolutně problém. Všichni jsou Norové, hráči v norské lize se většinou znají, už se spolu třeba někteří i potkali v předchozích angažmá. Nejvýraznější je asi Mix, vždy v dobré náladě, hodně komunikativní kluk.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Bořek

(Gamst, 8. 10. 2012 18:00)

Bořku, už se změnila Svenssonova čínština na něco srozumitelnějšího?:-)

Re: Bořek

(Hiko, 9. 10. 2012 21:15)

Hehe, dobrá otázka, už je na cestě k Bořkovi do TRD. Doufám, že brzo odpoví :)