Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bořek komentuje - XV.

Po několikaměsíční odmlce se opět vracíme k pravidelnému seriálu, v němž český fotbalista Bořek Dočkal odpovídá na dotazy týkající se událostí v Rosenborgu, celém fotbale norském i tom českém. Pětice otázek je zodpovězena, pokud i vy, čtenáři, budete mít jakýkoliv dotaz, můžete se prostřednictvím komentáře pod tímto článkem, případně kontaktujte přímo autora stránek (sekce Autor/o webu).

 

 

1) Dalo se v neděli v Haugesundu vůbec vyhrát...?
Vyhrát se dá vždycky a všude. Bohužel se tentokrát nevyvíjel zápas podle našich představ, soupeř šel do vedení po vymyšlené penaltě, a to je pak v Haugesundu složité. Nicméně i my jsme měli možnost pokutového kopu a další šance, kterými jsme mohli zápas zvrátit. Po vyloučení v druhé půli už to bylo v deseti složité.

2) Jak jsi spokojen se vstupem RBK do ligové sezony? Po pěti kolech je tým na druhém místě s deseti body, je to hodně nebo málo?
Jestli je to hodně nebo málo, to ukáže až průběh sezony, každopádně se to dalo zvládnout ještě líp a bodů mít ještě víc. Minimálně o ty dva, které jsme ztratili doma.

3) Mezi fanoušky se spekuluje o tom, že ti příliš nesedí rozestavení 4-3-3, které teď trenér (staro)nově zavedl. Je právě tohle ten hlavní důvod, proč jsi do většiny letošních zápasů naskakoval až z lavičky?
Těžko může někdo hodnotit, kde mi to sedí, když mě pořádně neviděl v tomto rozestavení hrát. Doteď jsem v kariéře zažíval výběr sestavy ve stylu "máš na to, nemáš na to", ne ve stylu "sedí, nesedí."

4) V neděli proti Sandnesu bys ale pravděpodobně měl hrát od první minuty, předpokládejme tedy, že se Jonas Svensson bude ještě chvíli léčit po tom haugesundském knock-outu. Máš nějaké náznaky, že bys opravdu mohl být v základní sestavě? Na pravé obraně nebude hrát C. Gamboa, kdo je dle tvého názoru nejaktuálnější kandidát na jeho místo pro tento duel?
 Logicky se to nabízí, jak to bude ve skutečnosti, se teprve uvidí. Sestave se běžně odkrývá až zhruba dva dny před zápasem. Jako první varianta asi Jon I. Høiland, jestli bude zdravý.

5) Do Tippeligy zasáhl další český fotbalista Jan Lecjaks, s VIF se mu však moc nedaří. Jste spolu v kontaktu, vyptával se případně na podrobnosti o norském fotbale ještě před samotným začátkem svého hostování? Jak sleduješ a hodnotíš dosavadní výkony "seveřana" Zdeňka Ondráška?
Něco málo jsme si napsali, kontaktoval mě ještě před podpisem. Chtěl mít nějaké info o klubu. Zdeňkovi to v Norsku sedí, Tromsø je dobrý tým, silný hlavně doma a pro něj je určitě snazší se gólově prosazovat tady než v Budějovicích.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář