Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čeká nás výměna na postu útočníka

16. 10. 2012

V zimní přestávce čeká sportovní vedení klubu v čele s Erikem Hoftunem perná práce. Musí totiž najít náhradu za hráče, kteří nesouhlasí s prodloužením smluv, jež jim mají vypršet právě k poslednímu datu tohoto roku. Jedná se o pětici Bråthen, Diskerud, Gamboa, Iversen a Prica. U posledních dvou, shodou okolností se jedná o útočníky, se nepředpokládá další dohoda s klubem, proto se Rosenborgu musí již nyní poohlížet po náhradě, která sama bude schopna zajistit dvojciferný počet vstřelených branek v roce 2013. 

Velmi žádaným zbožím na norském trhu je v současné době haugesundský útočník Alexander Søderlund. RBK už podle dostupných informací kontaktoval klub ze západního pobřeží, ovšem dle tamních představitelů je pravděpodobnější Søderlundův odchod do zahraničí. A jelikož útočníkův kontrakt je sjednán do konce roku 2014, byl by případný přestup výrazným zásahem do klubové pokladny. 


Alexander Søderlund (v červeném) je stálým členem norského reprezentačního výběru

Cristian Gamboa a Mikkel Diskerud přišli během tohoto léta víceméně na zkoušku, ovšem po jejich dosavadních výkonech můžeme již nyní tvrdit, že se je bude klub snažit v kádru udržet. Případ Erika Bråthena je poněkud odlišný. Rezervní brankář musel na operaci kolene a klub již nepovažuje jeho další setrvání na hřišti za klíčové, přesto mu nabízí jinou pozici v rámci Rosenborgu.

Zdroj foto: nrk.no

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář