Jdi na obsah Jdi na menu
 


Červená karta pro Molde znehodnotila zápas

Rosenborg - Molde 0:0

Souboj tradičních rivalů Rosenborgu a Molde měl letos nádech velmi specifický. Rosenborg do duelu vstupoval z medailové pozice, zatímco Molde z dosavadní jedné třetiny duelů vydolovalo pouhých šest bodů, tedy jednu pětinu z třiceti možných. Favorit byl tedy jasný, po střechu naplněný stadion byl zvědavý, jak si domácí poradí s prozatím zoufalým soupeřem.

A Rosenborg se hned zpočátku dostal do pěkných šancí. Ve 3. minutě vyzval Nicki Bille svého kolegu Diskeruda patičkou ke skórování, ovšem norsko-americký záložník v poslední fázi akce selhal, vychytal ho mladý gólman Nyland. Ve 20. minutě přišel moment, který změnil ráz celého utkání.

Nicki Bille unikal směrem k hostující brance, jako poslední jej stíhal Martin Linnes, který před vápnem zatáhl za záchranou brzdu. Míč netrefil, zato dánský útočník Rosenborgu se skácel k zemi. Jasná červená. Ovšem od té doby se Molde zcela očekávaně zatáhlo do obranné ulity, z níž vykouklo jen málokrát po zbylých 70 minut duelu.

A Rosenborg ukázal, že proti kvalitně bránícímu soupeři má v tento jarně-letní podvečer velké problémy s vymýšlením kloudných akcí. Na konci jedné byl Mikkelsen, ale ten branku ani netrefil, Billeho Nielsena zanedlouho vychytal opět pozorný Nyland. Do šaten se šlo za nerozhodného stavu.

Ani druhá polovina zápasu nepřinesla žádné bůhvíjaké představení. Molde se ještě pevněji sevřelo kolem své branky, kterou hlavičkou zády k ní zkoušel ohrožovat Dorsin, bohužel neúspěšně. V 81. minutě už dostal Rosenborg míč do branky, problém byl v tom, že Bille Nielsen napodobil Maradonu a gól byl spráně anulován, domácí útočník hrál rukou a uviděl ještě návdavkem žlutou kartu. Víc toho diváci neviděli.

Molde bylo za zisk bodu velmi rádo, pro ně je to povzbuzení pro boj s žebříkem, po němž musejí vyšplhat do zcela jiných míst. Rosenborg opět poodhalil spíše slabiny, útočit do plných trondheimským fotbalistům moc nejde. Ovšem příští zápas v Oslo proti tamní VIF bude opět otevřenější. Ale dají se asi čekat změny v sestavě.

Sestava RBK: Alexander Lund Hansen - Cristian Gamboa, Tore Reginiussen, Stefan Strandberg, Mikael Dorsin - Jonas Svensson (46. Ole Selnæs), Mikkel Diskerud (63. John Chibuike), Mike Jensen - Tobias Mikkelsen (75. Bořek Dočkal), Nicki Bille Nielsen, Tarik Elyounoussi
Rozhodčí: Tom Harald Hagen
Diváci:
20 188

rbk.pngmolde.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář