Jdi na obsah Jdi na menu
 


Další zápas se šťastným koncem pro RBK

Rosenborg - Aalesund 1:0 (1:0)

Přiznám se, že osobně bojuji s tím, co mám k zápasu 22. kola Tippeligy napsat. Rosenborg vyhrál nad kvalitním Aalesundem. To je možná to hlavní. Ale docela mě děsí způsob, jakým RBK hraje a obávám se, že štěstí, které měl trondheimský celek v posledních třech zápasech (bez výjimky), se musí brzy obrátit. Godset, který s RBK bojuje o nejvyšší pozici, hraje mnohem uvolněněji a své fanoušky oblažuje koukatelnějším fotbalem. A teď babo raď, co je víc - body nebo hra?

RBK proti Aalesundu překvapivě nastoupil bez Billeho Nielsena, který podle svých slov trpěl na lavičce. A byl to právě tento dánský útočník, který dokázal Rosenborg privést ke třem bodům. Pět minut před koncem se překrásně trefil zpoza velkého vápna, ta střela neměla snad jedinou chybu, skončila ve víku. Ale otázkou je, zda si RBK vůbec zasloužil vyhrát v zápase, v němž ani v jedné ze sledovaných statistik svého soupeře nepředčil - držení míče 45:55%, střely (na branku) 13 (5):19 (7), rohy 5:6.

Nevím, zda se mám uklidňovat tím, že RBK je tak silným týmem, který dokáže dotlačit ke třem bodům zápas, v němž ne zcela dominuje. Rosenborg nepředvádí bůhvíjaký fotbal, ale ten je na druhou stranu dost účelný. Uvidíme, s čím tým vyrukuje po reprezentační přestávce, další kolo norské ligy je na pořadu až 15. září, kdy jedou trondheimští do Tromsø. A ani tam to rozhodně nebývá jednoduché.

B.: 27. Tobias Mikkelsen, 85. Nicki Bille Nielsen - 74. Peter Orry Larsen
Sestava RBK:
Daniel Örlund - Cristian Gamboa, Tore Reginiussen, Stefan Strandberg, Mikael Dorsin - Mike Jensen, Mikkel Diskerud (82. Daniel Berntsen), Jonas Svensson - Tobias Mikkelsen (63. Nicki Bille Nielsen), Alexander Søderlund, John Chibuike (80. Pål André Helland)
Rozhodčí:
Svein-Erik Edvartsen
Diváci: 14 139

rbk.pngaalesund.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář