Jdi na obsah Jdi na menu
 


Daniel Örlund vychytal výhru nad LSK

Rosenborg - Lillestrøm 1:0 (0:0)

Skvělý výkon brankáře Daniela Örlunda přinesl domácímu Rosenborgu důležité tři body v zápase s tradičním rivalem z Lillestrømu. Švédský gólman zlikvidoval všechny pokusy hostujících borců, zatímco jeho protějšek Origi Otieno nešťastně pustil za svá záda Chibuikeho pokus z 64. minuty. Rosenborg se tímto výsledkem přiblížil vedoucímu Strømsgodsetu na jednobodový rozdíl.

Opět velice slušná návštěva viděla viděla duel, v němž kralovali po většinu času hosté. Ovšem fotbal je někdy takový, že utkání rozhodne docela náhodný gól, navíc na straně, kde by to většina z nás nečekala. John Chibuike se po veledlouhé době objevil v ligové sestavě a hned rozhodl zápas. Je jistě zajímavostí, že na gól tomuto opomíjenému hráči nahrával další nespokojený, Bořek Dočkal. Tito dva tak trenérovi Hansenovi ukazují, že jejich usazení na lavičku nemusí být tak dobrý nápad.

Ovšem je zcela jasné, že RBK postrádá Tarika Elyounoussiho, nyní již hráče německého Hoffenheimu. Tento útočník dokázal sám rozhodovat zápasy svými technickými finesami, nasazením a chutí do hry zase strhával ostatní spoluhráče k větší bojovnosti. V duelu s LSK takový hráč v dresu domácích chyběl. Nepočítáme-li Daniela Örlunda a jeho heroický výkon mezi domácími tyčemi. Ovšem dnešní Rosenborg nemá ofenzivní sílu...

A to se ještě při zápase zranil Nicki Bille, dosavadní střelecký lídr týmu. Dánský kanonýr byl nucen již v průběhu prvního poločasu střídat, když jej ze hry vyřadilo lehké svalové zranění na pravém stehně. Toto trápení vyřadí Billeho zhruba na měsíc ze zápasového rytmu. A pokud se potvrdí předpoklady a borci jako Dočkal či Chibuike opravdu odejdou, bude mít trenér Hansen velké potíže poskládat ofenzivní část sestavy.

B.: 64. John Chibuike
Sestava RBK:  Daniel Örlund - Cristian Gamboa, Stefan Strandberg, Tore Reginiussen, Mikael Dorsin - Mike Jensen, Ole Selnæs (79. Per Verner Rønning), Jonas Svensson - John Chibuike, Nicki Bille (37. Bořek Dočkal), Tobias Mikkelsen (90. Jon Inge Høiland)
Rozhodčí: Kjetil Sælen
Diváci: 15 014

rbk.pnglillestrom.png 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář