Jdi na obsah Jdi na menu
 


Eggen nechce, Hansen nemůže...

Rosenborg intenzivně pracuje na projektu "Trenér 2013". V médiích se zatím objevují nejčastěji tato tři jména - Nils Arne Eggen, Per Joar Hansen a Trond Sollied. Všichni tři jsou Norové s blízkým vztahem k Rosenborgu.

Nils Arne Eggen je legenda, kterou není třeba blíže představovat. Představitelé klubu by rádi viděli své ovečky drancovat Evropu, jako tomu bylo v době Eggenova dlouhodobého působení na lavičce RBK. Nils Arne se však na takovou pozici v Rosenborgu už necítí, sám se proto nevidí ani v nejužší výběru, z něhož trenér vzejde. Per Joar Hansen, který v RBK už krátkou dobu na pozici hlavního kouče působil, by se návratu na Lerkendal nebránil, ale norský fotbalový svaz mu dal jasné stanovisko - buď Trondheim, nebo jedenadvacítka. A není divu, že si "Perry" vybral druhou možnost. Norský výběr do 21 let totiž postoupil mezi nejlepší osmičku Evropy a zahraje si v příštím roce závěrečný turnaj ME.

A tak přecházíme k poslednímu jménu. Trond Sollied je kouč s bohatými zkušenostmi z norské i několika zahraničních lig. Jak klub, tak i Sollied jsou v otázce nominování tohoto 53letého rodáka z Mo i Rana na post hlavního kouče poněkud zdrženliví, i když se takové jméno nabízí. Sollied naposled působil v belgickém Gentu a není žádným tajemstvím, že jeho oblíbený herní styl se velmi podobá stylu praktikovanému za dob Nilse Arneho Eggena, tedy slavné 4-3-3. Rosenborg se také vyjádřil ve smyslu "zpátky ke kořenům". Jsou li tři záložníci a tři útočníci těmi zmiňovanými kořeny, vyvstal nám horký kandidát.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář