Jdi na obsah Jdi na menu
 


Elyounoussi zamířil do Bundesligy, do RBK přichází náhrada

Přestupová ruleta se v RBK roztočila na plné obrátky a Trondheim i celý norský fotbal zažívá jistě jedny z největších přestupů tohoto léta. Per Joar Hansen bude muset opět přeskupit řady, jelikož v ofenzivě Rosenborgu dochází k velkým změnám.

Ta první: Tarik Elyounoussi samozřejmě přerostl Rosenborg a nyní neodolal vábení německého Hoffenheimu. Norský reprezentační útočník přišel do Trondheimu v průběhu loňského léta za cca 7,5 milionů NOK (25 milionů kč), nyní je přestupová částka dle televize TV2 na úrovni 15-20 milionů NOK (50,5 - 60,7 milionů kč). Sám hráč se netají tím, že přestup během tohoto léta ještě neočekával: "Neměl jsem v plánu odcházet už nyní, událo se to rychle. Není ale jisté, že bych takovou šanci dostal znovu.  Nyní dostávám možnost hrát v nejlepší lize světa, tedy podle mého názoru. A moc se na to těším." Elyounoussi se s německým klubem blíže seznámil během minulého týdne, kdy měl možnost setkat se s hoffenheimskými představiteli a dojednat případné nejasnosti. "Potkal jsem se jak se sportovním ředitelem, tak i trenérem a měl jsem z klubu velmi dobrý dojem. Pro obě strany bylo důležité, abychom se nejprve viděli naživo. Já jsem cítil, že o mě vážně stojí, to je taky důležitý pocit."

Tarik Elyounoussi ještě za RBK bude hrát v následujících dvou důležitých zápasech, doufejme tedy, že pomůže k postupu přes Tromsø v osmifinále poháru, i v boji o samotné čelo tabulky s doposud vedoucím Strømsgodsetem. Poté již bude hráč plně připraven zapojit se do přípravy s novými spoluhráči.

Náhradu do útoku našel Rosenborg v Norsku. Z Haugesundu přichází také norský reprezentant, pětadvacetiletý Alexander Søderlund. Jeho cena je odhadována na 6 milionů NOK. V součtu těchto dvou obchodů je tedy RBK silně v černých číslech. O Søderlundovy služby se Rosenborg zajímal již dříve, nabídky padaly i během zimní přestávky, celý transfer se ale podařilo dotáhnout do konce až nyní.

alex_soderlund
Alexander Søderlund už se novinářům představil jako hráč RBK

Již avizované byly možné přesuny i dalších hráčů, hodně se mluvilo o odchodech "nespokojených" Chibuikeho, Dočkala či Alase. Naopak na Lerkendal by mohl zamířit ještě Mohamed Elyounoussi, bratranec Tarika, nyní již hráče výše zmíněného bundesligového klubu.

Zdroj: tv2, rbkweb.com, foto: adressa.no

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář