Jdi na obsah Jdi na menu
 


Evropská sezona skončila pro RBK velmi brzo

St. Johnstone - Rosenborg 1:1 (1:1)

Fotbalisté Rosenborgu napodobili rok 2009, kdy se z evropských pohárových soutěží pakovali také již po druhém předkole. Tehdy nestačil výběr Erika Hamréna na ázerbajdžánský Karabach Agdam, nyní vypadává po nepřesvědčivých výkonech se skotským týmem St. Johnstone.

Rosenborg musel pro postup zvítězit, což již v páté minutě přiblížil nováček Alexander Søderlund, jenž využil svou robustní postavu a ve vápně se nenechal odstrčit od míče, naopak sám skóroval - 1:0. Domácí ještě v první polovině stačili vyrovnat. Pomohla jim k tomu hrubice Mikaela Dorsina, který lehkomyslně pouštěl míč pro švédského krajana v brance RBK Daniela Örlunda. Gólman však měl k balonu ještě daleko, a tak se do akce vložil Stevie May a ukončil váhání trondheimských borců - 1:1.

Vyrovnávací gól přišel v momentě, kdy hrál Rosenborg o deseti, jelikož byl ošetřován stoper Rønning. Ten pro vážném zranění achilovky musel střídat hned po radostném okamžiku pro domácí. Per Verner bude chybět po zbytek letošního roku. Takže pro RBK přišly dvě nepříjemné zprávy během jednoho večera...

O dalším průběhu zápasu můžeme tvrdit, že hosté byli lepší. Ovšem jejich šance končily všude možně, jen ne v brance okupované gólmanem Mannusem. Příležitosti zahodili postupně Bille, dvě střelecké pozice chtěl využít i Bořek Dočkal, ovšem neměl přesnou mušku, obrovskou šanci těsně před koncem měl Høiland, po ní se sám zakončovatel i jeho spoluhráči mohli jen chytit za hlavu.

Rosenborg v Evropě pro sezonu 2013 /14 končí, a to pěkně brzy. Na koeficientu se to projeví hodně rychle, už nemůžeme počítat s tím, že bychom v případě další účasti (letošní bodový ne-přísun se projeví poprvé v sezoně 2015/16) v Evropské lize byli ve všech jejích předkolech nasazeným týmem.

B.: 22. Stevie May - 5. Alexander Søderlund
Sestava RBK:
Daniel Örlund - Cristian Gamboa, Tore Reginiussen, Per Verner Rønning (23. Jon Inge Høiland), Mikael Dorsin - Jonas Svensson, Mike Jensen, Daniel Berntsen (75. John Chibuike) - Tobias Mikkelsen (59. Bořek Dočkal), Alexander Søderlund, Nicki Bille
Rozhodčí:
Miroslav Zelinka (ČR)
Diváci:
7 850


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář