Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak si vedli reprezentanti?

Jak už je tradicí, mezi hráči Rosenborgu se opět našlo dost těch, kteří měli tu čest reprezentovat své rodné hroudy v mezinárodních zápasech kvalifikačních i přátelských. Pojďme si představit vystoupení hráčů trondheimského áčka i mládežnických týmů z posledního týdne.

Norská seniorská reprezentace v domácím duelu překvapivě odevzdala všechny body Albánii. Prohře 0:1 asistoval Tarik Elyounoussi, jenž byl v 62. minutě střídán útočníkem Kingem. Tore Reginiussen do zápasu nezasáhl. Touto prohrou si Norové zadělali na velké trable ve vcelku hratelné skupině E. Norsko je po pátých zápasech zatím na čtvrté pozici se ziskem sedmi bodů, přičemž Island s Albánií mají o dva body více, první je Švýcarsko s jedenácti body.

Výběr do jedenadvaceti let se již na závěrečný šampionát kvalifikoval, a tak se může pod vedením nového trenéra Tora Skulleruda připravovat na vrchol sezony, ke kterému dojde v červnu v Izraelu. Do nominace byla vybrána dvojice hráčů RBK. Jonas Svensson byl 64 minut na hřišti v zápase na španělské půdě, který norští borci prohráli 2:5. Do druhého duelu nastoupil od začátku stoper Brede Moe, ovšem na svou reprezentační premiéru bude vzpomínat jen v těch nejčernějších snech, neboť již po deseti minutách viděl červenou kartu a musel se ze hřiště poroučet. Prohru 1:4 v Nizozemsku zažil na poslední cca čtvrthodinu i Jonas Svensson.


Abdisalam Ibrahim (č. 18) asistoval u prohry Norů U21 v Nizozemsku 1:4 

Nově se tvořící jedenadvacítka, která bude usilovat o ME konané v roce 2015 v Česku, se odebrala ke dvěma přátelákům také ke svým soupeřům. Daniel Berntsen a Fredrik Midtsjø sledovali jen z lavičky zápas, v němž Norové vyhráli ve Skotsku 3:1, poté již oba dva nakoukli do základní sestavy pro přátelák v Dánsku (výhra domácích 2:0). Ole Selnæs je jednou z klíčových postav norské U19, jež si pro dva zápasy zaletěla do Švýcarska. Jediný zástupce RBK v této věkové kategorii šéfoval norské záloze a pomohl udržet čistá konta v obou duelech. Norsko nejprve remizovalo 0:0, ve druhém zápase zvítězilo 1:0.

Bořek Dočkal byl u prohry českého národního výběru 0:3 v zápase s Dánskem, naskočil do duelu v 64. minutě místo Ladislava Krejčího. Souboj s Albánií sledoval Dočkal pouze z lavičky náhradníků. Cristian Gamboa bojuje v kostarické reprezentaci o jedno ze tří přímých postupových míst v středo- a severoamerické kvalifikaci. Kostaričani nejprve ve sněžném duelu podlehli Spojeným státům 0:1, na domácí půdě pak vcelku hladce 2:0 porazili Jamajku a drží se na postupové druhé příčce. Gamboa k oběma duelům vyběhl v základní jedenáctce. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

kvalda

(Gamst, 2. 4. 2013 0:12)

Jako nevím, co Norové v tý kvalifikaci do Brazílie chtějí víc. Po několika letech mají konečně skupinu, kde mohli skončit první a v klidu postoupit, místo toho se tam plácaj a topí se. Neskutečné! Doufám, že je ta prohra doma s Albánií pořádně nafackovala a u nich vyhrajou. Pak mají do konce kvaldy 3 zápasy doma a ty musí vyhrát, i kdyby nechtěli.

Nás snad ani komentovat netřeba. No ale buďme rádi, že jsme to nějakým způsobem v tý Arménii ukopali.

Jsem zvědav na norskou U-21 v létě. Myslím, že je pro ně už úspěch, že se tam dostali, tak snad si to užijou a třeba překvapí.