Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jonas Svensson posunul RBK zpět do čela, byť jen na čas

20. 10. 2013

Start - Rosenborg 0:1 (0:0)

V 27. kole norské ligy RBK opět vyzkoušel, jak chutná vítězství. Na půdě téměř jistě zachráněného Startu Kristiansand to byl ale utrápený výkon, může nás hřát jen tříbodový pocit. Ale jak tohle vítězství vlastně nazvat? Možná velmi šťastné. Rosenborg nedržel po většinu zápasu míč na svých kopačkách, přesto si vytvořil dobré šance ke skórování, z nichž jednu využil.

Jonas Svensson šest minut před uplynutím řádné hrací doby poslal odražený míč nekompromisně za záda domácího gólmana Opdala, a běžel se radovat ke kotli fanoušků Rosenborgu, kteří sídlili hned za brankou, do níž míč zapadl. Celý Trondheim zalila euforie, spíš tedy úleva. RBK je zpět na první příčce, i když možná jen dočasně.

Problémem jsou ti žlutě vyznačení hráči níže v sestavě RBK. Oba dva totiž nasbírali svou třetí, resp. pátou žlutou kartu, což v norské lize znamená stop na jeden duel. A příště hraje RBK na hřišti Molde, které je ve druhé polovině sezony pěkně rozjeté.

A poslední poznámka - všimněte si, kolik času vydržel na hřišti opět zoufalý (od novin VG dostal známku 3 z 10) Mikkelsen. Snad už na příští zápas nebude mít kouč Hansen s tímto hráčem již tolik trpělivosti.

B.: 84. Jonas Svensson
Sestava RBK: Daniel Örlund - Jon Inge Høiland, Stefan Strandberg, Tore Reginiussen, Mikael Dorsin - Mike Jensen, Ole Selnæs (61. Mikkel Diskerud), Jonas Svensson - Tobias Mikkelsen (46. Alexander Søderlund), Nicki Bille, John Chibuike (78. Pål André Helland)
Rozhodčí: Svein-Erik Edvartsen
Diváci: 7 103

 

 start.pngrbk.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář