Jdi na obsah Jdi na menu
 


Junioři ovládli norský pohár

V sobotu 27. října se junioři Rosenborgu vydali na cestu do Bergenu, kde je čekalo finálové utkání tzv. Telenor cupu. Norského poháru, jenž je jediným měřením sil týmů do 19 let, v němž se vzájemně střetávají kluby z celého Norska. RBK je v podstatě mistrem své země.

Finálový duel hraný v Bergenu se pro Rosenborg vyvíjel velmi příznivě. Již ve 14. minutě se po samostatném úniku trefil Bjørnholm. Domácí ještě do poločasu stačili díky Skålevikově hlavičce vyrovnat. Ve druhé půli se opět do vedení dostali hosté z Trondheimu, Lundalův centr z volného kopu prošel až do brány. Brann vyrovnal zanedlouho v 63. minutě po hlavičce Jonase Grønnera. Zápas skončil 2:2, rozhodovat musely penalty.

V těch byli domácí tak nervózní, že proměnili pouze první kop, hráči RBK se nemýlili ani jednou. Tři tisícovky diváků na Brann stadionu posléze potleskem gratulovali trondheimskému výběru k zisku cenné pohárové trofeje. Opět se ukazuje, že mládež v Rosenborgu je velkou budoucností pro celý klub.

Sestava RBK U19 vypadala následovně: Jacob Storevik - Øyvind Alseth, Daniel Kvande, Mikal Bjørnstad, Martin Lundal (83. Patrick Stegavik) - Lars Togstad, Magnus Blakstad - Ben Feirud (64. Ole Gunnar Øien), Alexander Sørloth, Sindre Haarberg (64. Roholla Iqbalzadeh) - Robin Bjørnholm

Tým byl veden trenérem Stålem Stensaasem. Nutno ještě dodat, že během roku hraje výběr do 19 let regionální soutěž (celostátní liga ani neexistuje), kde po podzimní části je na druhém místě za s velkým náskokem vedoucím Levangerem. 

Výsledky RBK U19 v pohárovém roce 2012
1. kolo Melhus - RBK 1:14
2. kolo RBK - Oppdal 7:1
3. kolo Tiller - RBK 0:7
1/8finále RBK - Levanger 3:1
1/4finále Lørenskog - RBK 0:1
1/2finále RBK - Strømsgodset 4:1
finále Brann - RBK 2:3 pp.


Gratulujeme novým vládcům Norska v kategorii U19!

Zdroj foto: rbk.no

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Gratulace

(Jedla, 31. 10. 2012 13:51)

Tady se nehodí nic jiného, než jim pogratulovat. Jde vidět, že v Norsku příliš velkou konkurenci nemají.

Re: Gratulace

(Hiko, 1. 11. 2012 17:09)

V dlouhodobé soutěži (je to taková městská/regionální liga) jsou na druhém místě, Levanger to tam válcuje. Ale možná sestavu míchají a větší zřetel je brán právě na pohár. Ještě je nutné zmínit, že junioři hrají svou Ligu mistrů (NextGen series) a včera porazili Inter Milán 2:1 :)