Jdi na obsah Jdi na menu
 


K postupu stačila i bezbranková remíza

Rosenborg - Servette 0:0

Rosenborg dle předpokladů dokonal postup do čtvrtého předkola Evropské ligy. Po úvodní remíze 1:1 ve Švýcarsku se v odvetném duelu na trondheimské půdě ani jeden z celků nedokázal gólově prosadit, norský zástupce tedy postupuje do další fáze díky brance vstřelené na soupeřově hřišti.

Diváci, kterých se na Lerkendalu sešlo necelých sedm tisíc, viděli duel plný nepřesností a jen s minimem gólových příležitostí. V první půli byli hladovější Švýcaři, když se pochopitelně snažili o zteč Örlundovy branky s mnohem větším zaujetím, přihlédneme-li tedy k výsledku prvního duelu. Ovšem kvalita švýcarského týmu v současné době nestačí na víc než jen na několik gólových náznaků.

Domácí se k brance střežené portugalským gólmanem Barrocou propracovali až v závěru duelu, kdy byli švýcarští fotbalisté nuceni otevírat svou obranu mnohem častěji. Nejblíže ke skórování byl Høiland, ovšem ani on, ani žádný další fotbalista se do soupeřovy branky nebyl schopen přesně trefit.

Duel skončil nemastným neslaným výsledkem 0:0, což v součtu znamená postup favorizovaného norského zástupce. Do čtvrtého předkola EL zasáhnout celkem tři norští zástupci - kromě RBK se jedná o Molde, které se po neúspěchu v LM přesunuje do poněkud méně prestižní pohárové soutěže, dál jde i Tromsø, jež i se Zdeňkem Ondráškem v sestavě překvapivě vyřadilo ukrajinský Metalurg Doněck.

Sestava RBK: Daniel Örlund - Jon Inge Høiland, Stefan Strandberg, Per Verner Rønning, Mikael Dorsin - Bořek Dočkal, Jonas Svensson, Mohammed-Awal Issah, Daniel Fredheim Holm (83. Ole Selnæs) - Markus Henriksen, Rade Prica
Rozhodčí: Neil Doyle (Irsko)
Diváci: 6 725


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář