Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ligová premiéra úspěšná, RBK veze tři body ze Skienu

Odd Grenland - Rosenborg 0:1 (0:0)

Úspěšné bylo vkročení fotbalistů RBK do ligové sezony 2013. V těžkém duelu na půdě Oddu Grenland trondheimští zvítězili 1:0 a mohou tak slavit první tři body do tabulky. Po nepřesvědčivých výkonech a především výsledcích v zimní přípravě se snad blýská na lepší časy, ovšem první zápas byl ve znamení trápení a porodních bolestí.

O výhru RBK se zasloužili především dva borci. Jedním z nich je brankář Alexander Lund Hansen. Ten v 61. minutě zneškodnil penaltu kanonýrovi s trondheimskou krví Frodemu Johnsenovi. Hvizdu rozhodčího předcházel dotyk Reginiussenovy ruky s míčem, penalta tedy byla nařízena správně. Tore Reginiussen, jehož nasazení do základní jedenáctky nebylo zcela jisté, svému kolegovi za chycenou penaltu děkuje: "Bude mít u mě speciální vánoční dárek." Lund Hansen se k celé věci staví poněkud chladněji, ostatně to je jeho doménou: "Je skvělé, když můžu přispět k výsledku. Vlastně jsem po celý zápas neměl moc co na práci, takže to je ještě trochu víc skvělé," usmíval se brankář, který stále bojuje se švédským kolegou Danielem Örlundem o místo jedničky v týmu.

Druhým nejvýraznějším mužem v netradičních červených dresech byl Mike Jensen. Ukázal se viditelně také pouze jednou, ovšem zcela zásadně. Po výše zmíněné penaltě zkusili zahrozit hosté. Svensson v dobré šanci trefil jen brankáře, po rozehrání rohu následoval závar zakončen střelou z kopačky Pera Rønninga. Správnou cestu do sítě svým kolegům ukázal zanedlouho Mike Jensen.

Diskerud nevěděl, co má s míčem na hranici velkého vápna dělat, tak jej ještě přenesl na pravou stranu k Billemu Nielsenovi. Ten uviděl nabíhajícího si dánského spoluhráče Jensena, který se do míče opřel tak, že ten s pomocí břevna zapadl do růžku za bezmocného domácího brankáře - 0:1. Jednalo se teprve o celkově čtvrtý gól Rosenborgu v tomto roce, hrál se devátý duel...

Ovšem i s jedinou vstřelenou brankou se dá vyhrát. RBK pak může děkovat rozhodčímu, že neodpískal Svenssonův faul na domácího hráče ve vápně. Mohla totiž následovat druhá domácí penalta, k té naštěstí nedošlo, a tak se hosté dotrápili k vítězství na soupeřově půdě. Začátek sezony tedy výsledkově velmi nadějný, nyní následuje reprezentační pauza, kterou vyplní přátelák s Byåsenem. Druhý ligový duel čeká na fotbalisty o Velikonocích, do Trondheimu přijede Brann.

B.: 71. Mike Jensen
Sestava RBK:
Alexander Lund Hansen - Christian Gamboa, Tore Reginiussen, Per Verner Rønning, Mikael Dorsin - Mikkel Diskerud, Mike Jensen, Jonas Svensson - Bořek Dočkal (89. Fredrik Midtsjø), Nicki Bille, Tobias Mikkelsen (81. Tarik Elyounoussi)
Rozhodčí: Tom Harald Hagen
Diváci: 4 601

rbk.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zápas

(Gamst, 19. 3. 2013 23:17)

Viděl jsem tedy jen 2. poločas a Odd na mě udělal dojem. Musím říct, že mě zaujaly jeho kombinace, hezky se na tu hru dívalo. Johnsen tu penaltu nekopl zrovna dobře, Odd měl dostat i druhou, protože to byl jasný faul, ale asi si rozhodčí netroufl písknout proti RBK dvě v jednom zápase. Nicméně ta dánská kolonie v RBK:-) Jensen to tam ale vymetl parádně, to se musí nechat.

Re: Zápas

(Hiko, 21. 3. 2013 9:49)

Souhlas, při nás stálo velké štěstí, o druhé penaltě, kterou měl písknout, neměl být pochyb. Vůbec netuším, co tam viděl za faul na druhou stranu, vždyť i hráči RBK schovávali hlavu do dlaní a počítali s penaltou... No ale tři body jsou doma, zapomeňme na průběh zápasu a pojďme zdeptat po repre přestávce Brann!