Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladíci z RBK si zahráli na české půdě

Tři zástupci A-týmu Rosenborgu byli v posledních dnech k vidění i na českých fotbalových stadionech. V rámci kvalifikačního turnaje hráčů do 19 let se v Praze a Slaném představila i Norská reprezentace, která bojovala o postup na ME své věkové kategorie proti svým vrstevníkům z Francie, Nizozemska a pořádající České republiky.

Norský tým odehrál tři duely se silnými protivníky. V prvním duelu se ve Slaném postavila norská sestava se záložní trojicí Midtsjø, Selnæs, Svensson favorizovaným Nizozemcům. Ti byli nakonec šťastnější, odvezli si totiž vítězství 2:1. Jediný norský gól vsítil Valsvik hrající za Sogndal. Druhý zápas se odehrál na pražském stadionu v Horních Počernicích, soupeřem byla Francie, jíž nakonec Norsko podlehlo v poměru 1:3, za seveřany skóroval Skogsrud (Glasgow Rangers), v základní sestavě nastoupila "naše" dvojice Selnæs a Svensson.

V posledním duelu dvou již jistě neúspěšných týmů se Norsko dočkalo vítězství, když před pěknou návštěvou ve Slaném porazilo český výběr v poměru 1:0. Branku zaznamenal Nielsen z Vålerengy Oslo. Do duelu již od prvních minut zasáhli všichni tři záložníci oblékající dres Rosenborgu, tedy Midtsjø, Selnæs i Svensson. Do všech tří zápasů naskočil i Daniel Berntsen, který je na hostování z RBK ve Fredrikstadu.

Za poskytnutí fotografií děkuji autorovi Romanu Marešovi. Mnohem více povedených fotografií naleznete v albech na http://romanmares.rajce.net/.

 

n1
Norská sestava pro duel s Nizozemskem

N2 
Fredrik Midtsjø v akci

N3
Ole Selnæs v zákrytu

N4
Norská jedenáctka pro duel s ČR

N5
Fredrik Midtsjø

N6
Stadionek ve Slaném při duelu ČR-Norsko

N7
Ole Selnæs

N8
Midtsjø právě dostal žlutou kartu

N9
Daniel Berntsen (č. 9) přihlíží

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář