Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nemilé sváteční překvapení

Rosenborg - Hønefoss 0:1 (0:0)

Rosenborg si neporadil ani s druhým nováčkem v řadě. Po šťastné remíze na hřišti Sandnesu se na Lerkendalu představil Hønefoss, který odehrál skvěle organizovanou partii, na jejímž konci byl gól vstřelený těsně před koncem duelu.

Hráči domácích nebyli schopni vytvořit si souvislý tlak, při němž by ostřelovali branku hønefosského brankáře Clarka jednou ranou za druhou. Hosté měli přehled o své obranné hře a RBK byl zcela bez nápadu. Citelně na hřišti chyběl Markus Henriksen, který se i přes nízký věk dokáže zapojit do útočné fáze pro soupeře velmi citelně. Rade Prica zase dokáže i z minima šancí často vstřelit důležité rozdílové branky. Právě i tento švédský forvard v duelu chyběl.

A jestliže Prica i Henriksen by mohli být k dispozici už v neděli, na marodku přibyli další hráči, s nimiž trenér Jönsson počítat napříště nejspíše nemůže. Ztrátou je zranění dvou klíčových mužů Jima Larsena (třísla) a Bořka Dočkala, jehož zranění menisku je vážnějšího charakteru a čeká jej nejspíše operační zákrok. Je tedy možné, že se český záložník dostane do hry až v létě, ovšem bude mít dostatek času na regeneraci, jelikož bude mít norská liga přestávku vynucenou evropským fotbalovým šampionátem.

Sečteno a podtrženo - Rosenborg si v předvečer národního svátku nezískal fanoušky na svou stranu, ti nejenže během duelu vzývali legendu klubu Roara Stranda, jenž byl schopen právě takový duel svou zarputilostí přetavit v bodový úspěch, ale po skončení zápasu se na hlavy fotbalistů RBK snesla kritika všech přihlížejících prostřednictvím ohlušujícího pískotu. Dvě zranění, která přibyla do již dost decimovaného kádru, jsou hořkou třešničkou na narozeninovém dortu. Nyní se ukáže síla trenéra Jönssona. Bude schopen přeskládat zálohu tak, aby konečně fungovala? Uvidíme už v neděli, kdy na Lerkendal zavítá Odd Grenland.

B.: 87. Christoffer Dahl
Sestava RBK: Daniel Örlund - Jon Inge Høiland (89. Peter Ankersen), Jim Larsen (30. Simen Wangberg), Stefan Strandberg, Mikael Dorsin - Bořek Dočkal (60. Fredrik Midtsjø), Ole Selnæs, Jonas Svensson, Daniel Fredheim Holm - Steffen Iversen, John Chibuike
Rozhodčí: Per Ivar Staberg
Diváci: 20 572


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Fotbalova parada ...

(tron, 17. 5. 2012 17:34)

... to musi uznat kazdy kdo ma rad fotbal,povodil si vsechny 4 obrance a golman tam byl uz jenom na ozdobu :D ))))))
!!!!!!!!!!!!!!!! F O R Z A L Y N !!!!!!!!!!!!!!!!

Re: Fotbalova parada ...

(Hiko, 18. 5. 2012 9:24)

Okamžitě se nám přestaň smát :P. Ale souhlas, ten gól tam pověsil zkušeně.