Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novým trenérem se stal Per Joar Hansen

V pátek 14. prosince se v prostorách stadionu Lerkendal uskutečnila tisková konference, která měla za úkol jediné. Představit přítomným novinářům nového kouče fotbalového Rosenborgu. Od nového roku se jím stane Per Joar Hansen, jenž podepsal v klubu tříletou smlouvu.

Ještě v posledních dnech ale vypadal Hansenův příchod do Trondheimu velmi složitě. Norská fotbalová federace NFF dala trenérovi na výběr - buď bude pokračovat pouze u reprezentace do 21 let, nebo s ním zcela rozvážou kontrakt a "Perry" tak bude mít volnou ruku ve výběru svého dalšího působiště. Hansen dal možná překvapivě přednost holubovi na střeše. Jeho rozhodnutí dává ještě další rozměr protest fanoušků, kteří během týdne oblepily Brakku, tedy sídlo vedení klubu, plakáty a nápisy jasně vystihujícími jejich názor ("Přiveďte Hansena = pryč ambicemi").

Per Joar Hansen již v Rosenborgu působil. Jako hráč zde zažil sezony 1987-89, jako kouč zažil nepříliš úspěšné období v roce 2005, kdy byl vystřídán Perem-Mathiasem Høgmem. Poté trénoval Aalesund, kterému pomohl do nejvyšší soutěže, dále švédský GIF Sundsvall a před angažmá u norské reprezentace do jedenadvaceti let se ve velmi dobrém světle ukazoval v roli hlavního kouče dalšího trondheimského klubu Ranheim, s nímž postoupil do Addecoligaen a v ní následně proháněl největší favority.

Hansenův kontrakt začíná 1. ledna 2013 a je podepsaný na tři roky. Doufejme, že RBK nebude pokračovat ve stylu nový rok = nový kouč, za posledních deset let se v Rosenborgu totiž vystřídalo deset trenérů.


Per Joar Hansen

Zdroj foto: api.no

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Novy trener ...

(tron, 18. 12. 2012 10:56)

Jsem zvedav na prvni uskutecnene transefery,protoze ty budou prvnim jasnym signalem jakou cestou se bude RBK ubirat v nejblizsim obdobi ...
!!!!!!!!!!! F O R Z A L Y N !!!!!!!!!!!!

Re: Novy trener ...

(Hiko, 19. 12. 2012 10:31)

Jenom ze spekulací, zatím to není na zvláštní článek:
na cestě do RBK by měl být obránce Godsetu L. Ch. Vilsvik, Issah má jít na hostování do Řecka, vrací se Midtsjø (z Ranheimu). Útočník se shání, Søderlund je prý moc drahý, takže se musíme poohlídnout jinde... A Diskerud asi těžko podepíše smlouvu na další rok, chtějí ho ve Vídni (Rapid) a i doma v USA. Takže budeme nejspíš shánět náhradu i do středu zálohy.