Jdi na obsah Jdi na menu
 


Po prohře s Godsetem už těžko budeme lepší než třetí

Strømsgodset - Rosenborg 2:1 (0:0)

Hráči Rosenborgu protáhli neúspěšnou sérii, v jejímž rámci nezvládli dva důležité ligové duely a jeden pohárový. Na drammenském stadionu se hrálo o to, který ze soupeřů bude moci ještě alespoň teoreticky myslet na ligový titul, na nějž má nyní spadeno Molde. Nicneřešící remízu z tohoto zápasu nechtěl nikdo.

Do posledního místečka zaplněný stadion neviděl bůhvíjaký fotbal. V první půli vlastně stojí za zmínku jen Dočkalův parádní přímý kop (se střelou do šibenice si domácí brankář Kwarasey s vypětím všech sil i s pomocí břevna poradil) a Johansenova tečovaná střela, která naštěstí pro hosty přistála v náručí klečícího gólmana Örlunda. Zbytek poločasu se odehrál mezi dvěma šestnáctkami, jako by celé první dějství bylo jen přípravou na rozhodujících druhých 45 minut.

Do cca 60. minuty se však stále nic převratného nedělo. Pokud se jeden z týmů odhodlal ke střele, bylo tomu z uctivé vzdálenosti. Navíc hráči měli v hlavách důležitost tohoto střetnutí, a tak kupili jednu chybu za druhou. Fotbal to příliš koukatelný nebyl...

Pak ale přišla zhruba čtrthodina, která celý zápas rozuzlila. V 65. minutě se do úniku dostala trojice Dočkal, Prica a Holm. První jmenovaný vyvezl míč až před pokutové území soupeře, nabídl jej napravo Pricovi, jenž ho uklidil ke vzdálejší tyči - 0:1. Jenže radost fanouškům RBK dlouho nevydržela. Zanedlouho bylo opět srovnáno. Razak Nuhu našel krásným míčem na zadní tyč nabíhajícího si Ola Kamaru, jemuž stačilo nastavit nohu tím správným směrem - 1:1. Vrátít vedení opět na trondheimskou stranu mohl Rade Prica. V samostatném úniku obešel i brankáře domácích, ovšem míč nepochopitelně poslal do ulic potemnělého Drammenu.

A tak za deset minut domácí mohli obrat dokonat. Maďarský útočník Péter Kovács ukázal, že mu stačí jen minimum prostoru ke skórování. V 76. minutě si našel místo při rohovém kopu, Rønning jej prostě neuhlídal a Kovács uklidil balon hlavou přesně k tyči - 2:1. Domácí už nedali Rosenborgu příležitost k většímu ohrožení své branky. Zápas dovedli do pro ně sladkého konce.

Rosenborg se letos tedy bude nejspíše muset spokojit s obhajobou třetího místa. Ale zatímco vloni se RBK na tuto pozici dostal s velkým štěstím během posledního kola, nyní je toto umístění považováno za neúspěch. Do konečného vyznění čela tabulky může promluvit i Tromsø, které se na čtvrtém místě krčí s šestibodovou ztrátou, ovšem v týdnu hraje odložený duel na hřišti předposledního Sandnesu.

B.: 67. Ola Kamara, 76. Péter Kovács - 65. Rade Prica
Sestava RBK: Daniel Örlund - Cristian Gamboa, Tore Reginiussen, Per Verner Rønning, Jon Inge Høiland – Borek Dockal (87. John Chibuike), Mikkel Diskerud, Jonas Svensson (88. Ole Selnæs), Tarik Elyounoussi (72. Steffen Iversen) - Daniel Fredheim Holm, Rade Prica
Rozhodčí: Tommy Skjerven
Diváci:
7 451


stromsgodset.pngrbk.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář