Jdi na obsah Jdi na menu
 


První zaváhání přišlo proti nováčkovi

Rosenborg - Start 1:1 (1:0)

První letošní zaváhání čekalo na Rosenborg ve čtvrtém kole - tato informace by bez dalšího doplnění nezněla zase až tak tragicky. Okolnosti jsou ovšem poněkud jiné. Za prvé: jednalo se o domácí duel, za druhé: hrálo se proti (staro)nováčkovi a za třetí: hráči mohli udělat trondheimskému fotbalu reklamu před velice slušně zaplněným stadionem, ti lidé totiž příště přijít nemusejí.

To, že Rosenborg ztratí zrovna se Startem, a navíc doma, se zdálo být naprosto nepřijatelné, a to především po rychlém gólu RBK, který po nacvičeném signálu po přímém kopu zaznamenal na penaltě zcela nepokrytý Tarik Elyounoussi. Už v osmé minutě byl stav 1:0. Ale možná vstřelený gól domácí borce až příliš uklidnil. Hosté vyráželi k rychlým protiútokům, z nichž dvakrát do poločasu trefili brankovou konstrukci. Ani toto varování nebrali bílo-černí na vědomí.

Ve druhém poločase měli samozřejmě i domácí nějaké příležitosti, Elyounoussi mohl rozhodnout, ovšem trefil se těsně vedle tyče. Zajímavou pozici nevyužil ani Nicki Bille, jemuž míč na kopačce nepřistál tak, jak by si tento dánský fotbalista představoval, balon letěl opět vedle hostující branky. A tak se nakonec radovali hosté. Při závěrečném tlaku posílali centry do vápna z obou stran, chytil se ten, který mířil vedle branky a ještě navíc byl v jeho blízkosti pouze stoper Rønning, domácí hráč. Ten ve skluzu nemilosrdně zavěsil pod břevno - 1:1.

Je škoda, že RBK nezvládl tento na první pohled jednoduchý úkol. Ovšem při pohledu na prozatímní statistiku trondheimských (10 bodů, bilance 3-1-0 a skóre 10:1) nemusíme smutnit. Hráči si můžou spravit chuť již v týdnu v pohárovém zápase proti Buviku, další ligový zápas nasměruje "troillongan" do Haugesundu.

B.: 8. Tarik Elyounoussi - 87. vlastní (Rønning)
Sestava RBK:
Alexander Lund Hansen - Cristian Gamboa, Tore Reginiussen, Per Verner Rønning, Mikael Dorsin - Mikkel Diskerud (85. Daniel Berntsen), Mike Jensen, Jonas Svensson (53. Bořek Dočkal) - Tobias Mikkelsen, Nicki Bille, Tarik Elyounoussi (85. Fredrik Midtsjø)
Rozhodčí:
Tom Harald Hagen
Diváci:
15 662

rbk.pngstart.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář