Jdi na obsah Jdi na menu
 


RBK je z formy, titul se vzdaluje

Molde - Rosenborg 1:0 (0:0)

Skoro přesně před rokem, 28.10.2012 Rosenborg prohrál v Molde 0:2 a ztratil tehdy šanci na titul mistra Norska. Stejná situace se opakuje i letos, kdy Molde zvítězilo 1:0 a pro RBK tento výsledek znamená ztrátu pevné půdy pod nohama. Jestliže Godset v nedělním podvečeru doma zdolá podprůměrný Kristiansand, půjde do tříbodového trháku. A přiznejme si, že zaslouženě.

Rosenborg totiž není od 4. srpna schopen vyhrát zápas s více než jednogólovým rozdílem, tehdy si prohru 0:2 odvezl z Lerkendalu Sogndal. Hra RBK není příliš koukatelná, o Alexanderu Søderlundovi se v Trondheimu říká, že je naočkován proti střílení branek. Tento hlavní útočný příslib se v dresu RBK trefil pouze dvakrát, ale šancí měl nepočítaně.

I v Molde mohl poslat několikrát svou ekipu do vedení, ale byli to nakonec domácí, kteří se radovali z tříbodového zisku. Z penalty odpískané za Gamboův zákrok na Bergeta se trefil starý známý Magne Hoseth. Molde tak po tragické první polovině sezony ukazuje svou kvalitnější tvář, tento klub ještě nedávno hovořil o záchraně, nyní je na dohled pohárovým příčkám.

A Rosenborg bude s největší pravděpodobností opět stříbrný. V zázraky nevěřím...

B.: 80. Magne Hoseth (z pen.)
Sestava RBK:
Daniel Örlund - Cristian Gamboa, Jon Inge Høiland (87. Jørgen Skjelvik), Stefan Strandberg, Mikael Dorsin - Tobias Mikkelsen (77. Pål André Helland), Mikkel Diskerud, Jonas Svensson - John Chibuike, Alexander Søderlund, Nicki Bille Nielsen
Rozhodčí: Tom Harald Hagen
Diváci:
10 691

molde.pngrbk.png


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář