Jdi na obsah Jdi na menu
 


RBK loupil na liduprázdném vídeňském stadionu

Rapid Vídeň - Rosenborg 1:2 (0:1)

Ten nejlepší možný vstup do základní fáze EL zažívají fotbalisté Rosenborgu. Výhrou u papírově možná nejslabšího účastníka skupiny K Rapidu Vídeň zadělali hráči na velmi zajímavý podzim. V tomto ročním období budou bojovat na dvou frontách - o titul v norské lize a nyní s velkou pravděpodobností i o postup v evropských pohárech. Pro druhý jmenovaný cíl bylo nutné překonat Rapid.

A ve Vídni se to povedlo. Na prázdném stadionu Ernsta Happela se fotbalem ale neměl kdo bavit, proto první půle vypadala tak, jak vypadala. Rosenborg se dostal již v osmnácté minutě do vedení. Daniel Fredheim Holm se pral o míč, ten mu nakonec obrana domácích v čele s brankářem sebrala, ovšem Rade Prica práci svého kolegy nezhatil, když balon zpět vybojoval pro Elyounoussiho, jenž využil prázdné brány, kde chyběl vyběhnuvší gólman. Dostat míč lobem do sítě už pro marockého rodáka nebyl vůbec žádný problém - 0:1. Zbytek poločasu nestojí ani za řeč. Týmy se na liduprázdném a rozlehlém stadionu hledaly, střelami z uctivé vzdálenosti hráči snad jen naznačovali, že přišli hrát fotbal, ne si jen zaběhat.

Ani úvodní čtvrthodina druhého dějství nenaznačovala, že by zápas nakonec mohl i bavit. Rosenborg si hlídal své vedení, Rapid není z těch, kteří by dokázali soupeře přitlačit. Trochu rozptýlení na svá bedra vzal kapitán RBK Mikael Dorsin. Nejprve po kombinaci s Holmem střílel tak, že jeho pokus byl nucen domácí brankář Königshofer vyrazit na roh. Ten si vzal do své správy Bořek Dočkal, posadil míč přímo na Dorsinovu hlavu, který s pomocí břevna vsítil druhý gól svého mužstva - 0:2.

Domácí tak už museli se zápasem něco udělat. Podařilo se jim velmi rychle vstřelit kontaktní gól. Ten padl opět po rohovém kopu, tentokrát to byl Katzer, jenž uklízel míč za Örlundova záda. Bořek Dočkal Markuse Katzera neuhlídal - 1:2. O tři minuty později se domácí ekipa dostala velmi blízko vyrovnání. Deni Alar poslal míč ze značky pokutového kopu přímo do místa, kam se pohnul Daniel Örlund.

Zbytek duelu určitě nenudil. Tím, jak se domácí hnali za vyrovnáním, dostávali šance z rychlých brejků i hosté. Jenže už se nedokázal prosadit ani Prica, který v 88. minutě mířil z levé strany sám na brankáře Königshofera, ani domácí, kteří v úplném závěru posílali do vápna norského týmu nebezpečné míče. Tři body putují do Trondheimu, je to další z velmi slibných výsledků v posledním období. Snad nás čeká ještě velmi zajímavý zbytek roku!

B.: 66. Markus Katzer - 18. Tarik Elyounoussi, 60. Mikael Dorsin
Sestava RBK: Daniel Örlund - Cristian Gamboa, Per Rønning, Tore Reginiussen, Mikael Dorsin - Bořek Dočkal, Mikkel Diskerud (90. Steffen Iversen), Jonas Svensson, Daniel Fredheim Holm (81. Ole Selnæs) - Tarik Elyounoussi, Rade Prica
Rozhodčí: Stanislav Todorov (Bulharsko)
Bez diváků


www.peru-teve.com by Nikecito

rbk.pngrbk.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář