Jdi na obsah Jdi na menu
 


RBK nevyužil zaváhání svých soupeřů

Rosenborg - Lillestrøm 1:1 (0:1)

V pátek se Haugesund doma protrápil k remíze se Sogndalem, v sobotu Molde podlehlo stavangerským, v neděli zase Godset neuspěl na hřišti Oddu Grenland. Takové výsledky znamenaly, že do pondělní dohrávky vstupovali hráči Rosenborgu s vědomím, že v případě vítězství nad LSK posadí svůj tým na druhou příčku tabulky se čtyřbodovou ztrátou na vedoucí Strømsgodset. Bohužel se plány nepřenesly do skutečnosti, RBK získal pouhý bod.

Lillestrøm je ovšem velmi kvalitní mužstvo, i když tomu prozatimní výsledky nenapovídají. V první půli duelu na Lerkendalu se takový předpoklad projevil. Lehce hrající hosté se dostali záhy do vedení, přesně k tyči se zpoza velkého vápna trefil Vaagan Moen - 0:1. Domácí se sice postupně probrali, ale nevystačilo to na víc než na několik nepřesně mířených střel. Chibuike se o přestávce mohl vysprchovat, právě on byl jedním z těch neúspěšných střelců.

Místo Nigerijce nastoupil do duelu švédský snajpr Rade Prica. Uplnynulo jen deset minut z druhé půle a i Prica se mohl radovat z vyrovnání. Po nepřesném míči od rohového praporku se kulatý nesmysl dostal zpět k exekutorovi rohu Fredheimu Holmovi, ten napodruhé posadil balon na hlavu stopera Rønninga - 1:1. RBK měl další šance, svou pověst tentokrát nepotvrdil Rade Prica, který se objevil v několika vyložených šancích, ale protentokrát zklamal. Věřmě, že si přesné zásahy šetří do čtvrteční odvety Evropské ligy.

A protože v sestavě RBK chyběl v současnosti nejlepší střelec Bořek Dočkal, stav 1:1 vydržel až do závěrečného hvizdu. Musíme uznat, že to je zasloužený výsledek, žádný tým na hřišti nedominoval natolik, aby si zasloužil všechny tři body.

B.: 55. Per Verner Rønning - 14. Petter Vaagan Moen
Sestava RBK:
Daniel Örlund - Jon Inge Høiland (80. Peter Ankersen), Stefan Strandberg, Per Verner Rønning, Mikael Dorsin - Daniel Fredheim Holm, Markus Henriksen, Jonas Svensson, Fredrik Midtsjø (67. Ole Selnæs) - John Chibuike (46. Rade Prica), Steffen Iversen
Rozhodčí: Ken Henry Johnsen
Diváci: 13 696

rbk.pnglillestrom.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář