Jdi na obsah Jdi na menu
 


RBK odlétá do Skotska přetrhnout historickou šňůru

24. 7. 2013

Stejně jako vloni je Rosenborgu už ve druhém předkole Evropské ligy na pokraji vyřazení. Po prohře 0:1 se St. Johnstone na domácím hřišti se tým přesouvá do Skotska, kde mají hráči před sebou jediný úkol. Vyhrát na půdě perthského stadionu a postoupit do předkola třetího. Charterový let na trase Trondheim - Edinburgh bude mít na palubě i nový přírůstek v kabině trondheimského celku, s týmem letí i levý bek Jørgen Skjelvik, který si tak může připsat svůj první start v dresu Rosenborgu.

Do Skotska tedy dnes odcestuje následující kádr: Jonas Svensson, Ole Selnæs, Mike Jensen, Tobias Mikkelsen, Aleksander Lund Hansen, Per Verner Rønning, Daniel Örlund, Mikael Dorsin, Tore Reginiussen, Alexander Toft Søderlund, John Chibuike, Christian Gamboa, Bořek Dočkal, Stefan Strandberg, Brede Moe, Daniel Berntsen, Alexander Sørloth, Jørgen Skjelvik, Jon Inge Høiland a Nicki Bille Nielsen.

Dle tréninků, jež proběhly tento týden, se dá očekávat, že v útoku vedle sebe nastoupí Alexander Søderlund s Nickim Billem, do tria je doplní Tobias Mikkelsen. Bořek Dočkal i John Chibuike i přes dobré výkony v minulých zápasech tam musejí vzít zavděk střídačkou. Sestava by mohla vypadat následovně:

Örlund - Gamboa, Reginiussen, Rønning, Dorsin - Svensson, Jensen, Berntsen - Mikkelsen, Søderlund, Bille

Zajímavé statistiky získané z letitých zkušeností Rosenborgu v evropských pohárech ale mluví jasně. Po prvním prohraném zápase, který se odehrál v Trondheimu, nedokázal NIKDY Rosenborg otočit nepříznivý průběh a po odvetě na venkovním hřišti se vždy radoval soupeř. Tato situace nastala již osmkrát, naposledy v roce 2011, kdy RBK prohrál doma s Plzní 0:1, aby v západočeské metropoli podlehl ještě jednou (poměrem 2:3)

Dokáže Rosenborg, který v kádru nemá nyní žádné výraznější zdravotní problémy, zvrátit duel se skotským soupeřem? Můžete se podívat sami, zápas začíná v 20:45 minut, stream by mohl být k dispozici na stránkách norwaysport.co.uk.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář