Jdi na obsah Jdi na menu
 


RBK otočil divoký zápas proti Sandnes

Sandnes Ulf - Rosenborg 2:3 (1:1)

Poslední zápas 21. kola norské Tippeligy znamenal hájení prvního místa v podání Rosenborgu před dotírajícím Strømsgodsetem. A RBK s přispěním štěstí zápas na půdě Sandnesu dotáhl ke třem bodům k exportu do Trondheimu. Výkon hostujícího týmu měl daleko k dokonalosti, trochu skličující při vědomí toho, že Godset pár hodin před tímto zápasem ztrapnil pěti góly obhájce titulu z Molde.

Trondheimskou ekipu nastartoval k vítězství už v první minutě Alexander Søderlund, který byl při rohovém kopu nejaktivnější a propracoval se ke gólové hlavičce - 0:1. Ale brzký gól neznamenal pevné uchopení otěží zápasu hostujícími borci. Sandnes byli velmi houževnatým soupeřem, který za půlhodinu dokázal vyrovnat. Za Strandbergovo hraní rukou v pokutovém území byla nařízena penalta, z níž se Skjølsvik nemýlil - 1:1.

Druhá polovina nejdříve viděla tlak hostujícího celku, který chtěl otočit stav skóre opět ve svůj prospěch. Ale byli to v 69. minutě domácí, kteří se dostali do vedení. Kenneth Sola dostal od Chibuikeho nepochopitelně dost místa k tomu, aby si těsně za hranicí velkého vápna připravil míč ke střele, jíž do sítě pomohla i Örlundova chyba, takové míče se musejí zneškodňovat - 2:1. RBK byl na lopatě, v 79. minutě spálil obrovskou příležitost jindy neomylný hlavičkář Tore Reginiussen, irský brankář McDermott se blýskl zákrokem večera, míč se přesunul k rohovému praporku.

A trondheimský stoper dostal příležitost své zaváhání rychle napravit, poradil si způsobem velmi pohledným. K odraženému míči se postavil zády k brance, aby z této pozice nůžkami poslal kulatý nesmysl nechytatelně do sítě - 2:2. A obrat byl dokonán v 90. minutě, kdy Helland z přímého kopu poslal míč přesně k domácí pravé tyči. Rosenborg se radoval z výsledku 2:3, který znamená, že tým zůstává s dvoubodovým náskokem na čele ligové tabulky.

B.: 31. Aksel Berget Skjølsvik (z pen.), 69. Kenneth Sola - 1. Alexander Søderlund, 80. Tore Reginiussen, 90. Pål André Helland
Sestava RBK: Daniel Örlund - Cristian Gamboa, Tore Reginiussen, Stefan Strandberg, Jørgen Skjelvik - Mike Jensen (73. Jonas Svensson), Ole Selnæs (83. Mikkel Diskerud), Daniel Berntsen - Tobias Mikkelsen (72. Pål André Helland), Alexander Søderlund, John Chibuike
Rozhodčí: Tom Harald Hagen
Diváci:

sandnes.pngrbk.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář