Jdi na obsah Jdi na menu
 


RBK postupuje do čtvrtfinále národního poháru

Rosenborg - Tromsø 2:1 (1:0)

Po návratu z dovolených a u některých hráčů i z reprezentačních střetnutí se na Lerkendalu odehrál osmifinálový souboj v rámci norského národního poháru, do Trondheimu přijelo silné Tromsø. Hostům ovšem už chyběli Yttegård Jenssen a Kristiansen, a tak měl hostující trenér šanci vyzkoušet několik nových variant. Domácím chyběl jen Cristian Gamboa, jenž se až den po tomto duelu vrátil do Trondheimu z reprezentační seance s kostarickým výběrem, ten je mimochodem blízko postupu na MS.

Gamboa byl na pravém beku nahrazen Bredem Moe, jemuž se narovinu zápas vůbec nevyvedl. Pokud bychom hodnotili duel už po půlhodině hry, dostali by hráči na blížící se vysvědčení samé pětky. Zápas nudil, žádný z týmů si nebyl schopen pořádně přihrát a hra se odvíjela především v samotném středu hřiště. Až těsně před přestávkou nejprve Bořek Dočkal našel přesným centrem z pravé strany hlavu Jonase Svenssona, ten ovšem nezamířil ve vyložené šanci přesně. Zanedlouho se po vtipném uvolnění od Dočkala zjevil sám před brankářem Mike Jensen, tady už se mohlo prořídlé hlediště radovat ze stavu 1:0.

Tromsø má samozřejmě kvality na to, aby na Lerkendalu domácímu výběru zatopilo. To se také potvrdilo na počátku druhého poločasu, ovšem po patnácti minutách se radovali opět domácí. Krásná akce s rychlým přenesením míče od hráče k dalšímu po ose Nicki Bille - Dočkal - Mikkelsen - Jensen vyústila ve stoprocentní příležitost pro posledně jmenovaného, tohle nešlo nedat - 2:0.

Ale TIL má na hrotu svého útoku českého kanonýra Zdeňka Ondráška, jenž pěknou střelou ze střední vzdálenosti zakončil Cissovu povedenou akci - 2:1. RBK se potom zatáhl do obrany, určitě nahrávalo i vědomí, že již v sobotu čeká na hráče veledůležitý mač se Strømsgodsetem. Ze hřiště se vytratila myšlenka a vše pomalu dospělo ke konečnému hvizdu z píšťalky rozhodčího Strandberga.

Rosenborg postoupil do čtvrtinále, kde se utká s lepším z dvojice Vålerenga - Sogndal. Zápas těchto dvou soupeřů se odehraje 26. června. V případě postupu favorizovaného domácího celku se RBK může těšit na souboj s VIF doma na Lerkendalu, překvapí-li sogndalští, pojede Rosenborg na výlet do srdce norských fjordů. Čtvrtfinále je vzhledem k hektickému červenci (doufejme, že cesta kvalifikacemi Evropské ligy bude tedy co nejdelší) na pořadu až v polovině srpna.

Ještě dodám, že během zápasu byla z hlediště odstraněna vlajka ukazující na nesouhlas s praktikami norského fotbalového svazu NFF, u níž byla použita symbolika hákového kříže. Celou věc nyní bude prošetřovat jak svaz, tak policie. Domácí fanoušci sjednocení pod hlavičkou Kjernen se nechali slyšet, že tato akce byla dílem jednotlivce, nikoliv celé skupiny.

B.: 43. a 61. Mike Jensen - 63. Zdeněk Ondrášek
Sestava RBK:
Daniel Örlund - Brede Moe, Tore Reginiussen, Per Verner Rønning, Mikael Dorsin - Mike Jensen, Ole Selnæs (74. Mikkel Diskerud), Jonas Svensson (88. Stefan Strandberg) - Bořek Dočkal (68. Tarik Elyounoussi), Nicki Bille, Tobias Mikkelsen
Rozhodčí:
Per Ivar Strandberg
Diváci:
5 577

rbk.pngtromso.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář