Jdi na obsah Jdi na menu
 


RBK převálcoval aalesundského soupeře

RBK - Aalesund 3:0 (2:0)

Rosenborg se tentokrát velmi dobře popasoval s rolí favorita a na domácí půdě jasně přehrál hosty z Aalesundu. Oba soupeře v současné době spojuje boj v duelech předkol Evropské ligy, a tak do norské ligové soutěže opět naskakovali po pouhých dvou dnech oddechu.

Aalesund bývá označován za nepříjemného soupeře, ale tentokrát se hosté z na norské poměry nedalekého města neukázali v tom nejlepším světle. RBK duelu dominoval, vytvářel si šance už od počátku utkání a bylo jen otázkou času, kdy některou z nich trondheimští promění, a dostanou se tak do vedení. V první půlhodině hry neuspěl Prica ani Svensson. Zvláště ne-střelecká forma švédského útočníka je na pováženou...

A tak musel cestu ke gólu svým parťákům ukázat opět Bořek Dočkal. Ústřední roli v Dočkalově úspěchu hrál D.F. Holm. Ten u rohového praporku jen postrčil míč tak, aby to hostující defenzivu nijak neznervozňovalo, Bořek Dočkal k údivu všech míč nerozehrál do vápna, ale nechal si jej pro sebe a s pomocí jisté dávky štěstí prostřelil hostujícího brankáře - 1:0. Ruda Otepka má tedy následovníka i v Norsku!

 Za dvě minuty bylo o osudu zápasu rozhodnuto úplně. A hádejte, kdo se také trefil. Rade Prica! Konečně... Hostující obrana mu dala spoustu času, která švédskému útočníkovi stačila k přípravě balonu ke střele, na niž neměl brankář Grytebust nárok - 2:0.

Druhý poločas v jeho jedenácté minutě víceméně odpískal Stefan Strandberg, který se prosadil po Dočkalově standardní situaci. Trondheimský stoper strčil svou kopačku na to správné místo, ta se střetla s přízemním centrem a hostující golman byl bez šancí na jakoukoliv úspěšnou reakci - 3:0.

Zbytek duelu už se nemusel hrát. Jedinou zajímavou akcí byla premiéra salvadorského záložníka Jaimeho Alase na trávníku stadionu Lerkendal. Středoameričan vystřídal v 72. minutě Holma, ale stačil se jen uvést jesličkami posazenými mezi Sellinovy nohy.

RBK tedy vyhrál a tento výsledek společně se zaváháním Strømsgosetu přibližuje trondheimské na šest bodů od prvního místa. Odehráno je ale teprve osmnáct kol, stát se může opravdu cokoliv!

Videosestřih z duelu si můžete prohlédnout na stránkách bergenského deníku Tidens krav.

B.: 36. Bořek Dočkal, 38. Rade Prica, 56. Stefan Strandberg
Sestava RBK: Daniel Örlund - Peter Ankersen, Stefan Strandberg, Per Verner Rønning, Mikael Dorsin - Bořek Dočkal (Ole Selnæs 82), Mohammed-Awal Issah, Jonas Svensson, Daniel Fredheim Holm (72. Jaime Alas) - Markus Henriksen, Rade Prica (82. John Chibuike)
Rozhodčí: Kjetil Sælen
Diváci: 11 475

rbk.pngaalesund.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář