Jdi na obsah Jdi na menu
 


RBK si zahraje finále národního poháru

Rosenborg - Haugesund 2:1 (1:0)

Rosenborg se po dlouhé odmlce podívá do finále norského poháru. Posledním krokem k této metě byl semifinálový duel proti Haugesundu, tedy soupeři, který před několika málo dny na Lerkendalu uloupil jeden bod v ligovém duelu.

Semifinálové klání ovlivnili tři dánští fotbalisté oblékající dres Rosenborgu. V první půli Mikkelsen využil přesný Dorsinův centr k tomu, aby po hlavičce rozvlnil síť soupeřovy branky. Hned po přestávce namazal Mike Jensen nedokonalou malou domů kanonýru Gytkjærovi, jenž se trefil i v nedávném ligovém střetnutí. A deset minut poté se do statistik zápasu výrazně zapojil i Nicki Bille Nielsen, jež měl sám před brankářem Kristiansenem lehkou úlohu.

Bylo tomu naposledy v roce 2003, kdy RBK hrál (a vyhrál) finále norského poháru, tehdy proti Bodø. Nyní se na Ullevaalu střetnou dva rivalové, RBK a Molde. Hraje se 24. listopadu od 13.15, norský národní stadion bude samozřejmě zcela vyprodán. Už se těšíme na strhující bitvu dvou v poslední době nejúspěšnějších norských jedenáctek.

B.: 35. Tobias Mikkelsen, 58. Nicki Bille - 48. Cristian Gytkjær
Sestava RBK:
Daniel Örlund - Jon Inge Høiland, Stefan Strandberg, Tore Reginiussen, Mikael Dorsin - Mike Jensen, Ole Selnæs, Mikkel Diskerud - Tobias Mikkelsen (78. Jonas Svensson), Nicki Bille, John Chibuike (70. Pål André Helland)
Rozhodčí: Brage Sandmoen
Diváci: 8 738

rbk.pnghaugesund.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář