Jdi na obsah Jdi na menu
 


RBK veze výhru z Fredrikstadu

13. 4. 2012

Fredrikstad - Rosenborg 1:2 (1:1)

Hráči Rosenborgu měli jen pouhé tři dny na regeneraci po pondělním duelu se Sogndalem. Páteční předehrávka je totiž přivedla na pěkný stadion ve Fredrikstadu. Před velmi solidně zaplněnými tribunami se odehrál souboj opět (jako se Sogndalem) se dvěma rozdílnými poločasi.

První pětačtyřicetiminutovka jako by navázala na druhé dějství duelu se Sogndalem. Rosenborg se sice snažil být aktivnějším, ale jeho akce vedly pouze na hranici pokutového území domácího výběru, kde neochvějně vládli fredrikstadští obránci a brankář. Šance, které si Rosenborg vytvořil, byly nepříliš nebezpečné, za zmínku možná stojí ta Iversenova ze 14. minuty. Ovšem do vedení se během první poloviny zápasu dostali domácí. A stejně jako v zápase v Lillestrømu tomu bylo po krásné brance. Ve Fredrikstadu se deset minut před koncem poločasu se báječně trefil Thomas Holm - 1:0.

Do druhé části zápasu vyběhl RBK se sedmnáctiletým mladíčkem Selnæsem na místě již žlutou kartou obtěžkaného defenzivního záložníka Issaha. Již v 54. minutě se hostům podařilo vyrovnat. Svou sílu v osobních soubojích ve vápně dokázal Steffen Iversen, ve svých pětatřiceti letech dokazuje svou příslušnost do základní sestavy tím nejlepším způsobem - střílením branek. Ta ve Fredrikstadu byla již třetí během prvních čtyř kol. Rosenborg vyrovnává na 1:1.

Tlak očividně kvalitnější jedenáctky hostů sílil. Do šancí se dostávali postupně všichni ofenzivní hráči, Rosenborg hrozil z mnoha rohů zahrávaných Bořkem Dočkalem. Ze vzduchu měl pomoci domácí sestřelit Rade Prica, který vystřídal nepříliš výrazného Chibuikeho. Branku nakonec vstřelil, ano, ze vzduchu, stoper Jim Larsen. Jeho nechali domácí obránci v klidu dorazit míč do té správné sítě - 1:2.

Fredrikstad se nezmohl na srovnání, Rosenborg se brankou deset minut před koncem uklidnil a ani závěrečný tlak, jenž vyústil v sérii rohových kopů v samotných posledních vteřinách duelu, neohrozil tři bezpečí tří bodů sbalených na cestu do Trondheimu.

B.: 36. Thomas Holm - 54. Steffen Iversen, 79. Jim Larsen
Sestava RBK: Daniel Örlund - Jon Inge Høiland, Stefan Strandberg, Mikael Dorsin - Bořek Dočkal, Markus Henriksen, Mohammed-Awal Issah (46. Ole Selnæs), Daniel Fredheim Holm - John Chibuike (64. Rade Prica), Steffen Iversen (78. Jonas Svensson)
Rozhodčí: Svein Oddvar Moen
Diváci: 9 035

Video z duelu si můžete přehrát zde

fredrikstad.pngrbk.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář