Jdi na obsah Jdi na menu
 


RBK znovu zvítězil a je v čele norské ligy

Rosenborg - Tromsø 3:0 (0:0)

Rosenborg se v pátém ligovém kole usazuje na první příčce tabulky. Pomohla mu k tomu výhra nad silným a ambiciózním týmem ze severonorského Tromsø v poměru 3:0. Výsledek může vytvořit mylnou představu o jednoduchém duelu.

Tradičně se diváci v zápase, v němž figuroval Rosenborg, dočkali dvou rozdílných poločasů. První pětačtyřicetiminutovka byla vyrovnaná. Do šancí se sice hráči RBK dostávali, ale nedokázali přesně zakončovat. To ostatně platí v "bleděmodrém" i o hráčích hostujícího výběru, v jehož základní jedenáctce opět figurovala nedávná posila z Českých Budějovic Zdeněk Ondrášek. Do kabin šly oba celky za stavu 0:0.

Na začátku druhého poločasu byl nucen trenér Jönsson vystřídat zraněného Chibuikeho, který navíc svým výkonem spoluhráčům příliš nepomáhal. Příchod Steffena Iversena znamenal oživení hry, to vyústilo v úvodní branku duelu. Bořek Dočkal vybojoval u brankové čáry míč, přesně jej přiťukl Markusu Henriksenovi, který podle své tradice těžko chytatelnou ranou překvapil brankáře Lekströma - 1:0.

Druhá branka nenechala na sebe příliš dlouho čekat. Švédský bek Mikael Dorsin zůstal v pokutovém území po nepovedeném rohu a (přiznejme si, vybíhal z ofsajdové pozice příliš pozdě) s ledovým klidem uklidil neposedný míč za záda švédského gólmana - 2:0. Tromsø pak naprosto vyklidilo hřiště, nezmohlo se na žádný odpor. V posledním momentu zápasu jim ještě jeden gól na cestu přibalil Jonas Svensson.

Porazit doma Tromsø je jednoznačný úkol při deklarované cestě za titulem. Povedlo se, ale RBK čeká hned v pátek těžký duel na půdě Aalesundu. Pokud i tam udrží Rosenborg svou letošní neporazitelnost, bude v Trondheimu ještě veseleji.

B.: 64. Markus Henriksen, 72. Mikael Dorsin, 90. Jonas Svensson
Sestava RBK: Daniel Örlund - Jon Inge Høiland, Jim Larsen, Stefan Strandberg, Mikael Dorsin - Bořek Dočkal, Ole Selnæs, Markus Henriksen, Daniel Fredheim Holm (73. Jonas Svensson) - John Chibuike (56. Steffen Iversen), Rade Prica
Rozhodčí: Tommy Skjerven
Diváci: 12 575


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář