Jdi na obsah Jdi na menu
 


RBK vyplenil Haugesund

15. 7. 2012

Haugesund - Rosenborg 0:1 (0:0)

Rosenborg se díky brance Bořka Dočkala raduje z velice důležitých tří bodů uhraných na hřišti jednoho z hlavních soupeřů na čele tabulky. Haugesundští jsou v domácím prostředí velmi nebezpeční a získávají navrch i proti silným soupeřům. Tentokrát ale přijel RBK a domácí poprvé tvrdě narazili. Velkou výhodu měli hosté v absenci domácího ostrostřelce Nikoly Djurdiće, který chyběl vinou karetního trestu. To, že trenér Rosenborgu musel nasadit opět "druhý sled" do stoperské dvojice, Larsen už je v Brugách, Strandberg také seděl kvůli kartám, mohlo trochu těšit domácí příznivce.

Diváci viděli nejprve urputný boj. Domácí se snažili dostát své pověsti a nebáli se zaútočit, Rosenborg se i přes absenci zkušených forvardů Iversena s Pricou pokoušel také o útočné výpady, ale většinou se jednalo o platonické akce končící buď nepříliš prudkým a přesným zakončením, nebo k takovému závěru vůbec nedošlo.

Lepší fotbal se hrál v půli druhé. Tu načal brzký gól z hlavy Bořka Dočkala, který z bezprostřední blízkosti usměrnil centr z levé strany po břevno domácí svatyně - 0:1. Rosenborg se trefil hned ze své první větší šance. A o pár minut mohlo být ještě veseleji, rozhodčí však Holmovi branku neuznali z důvodu Chibuikeho z ofsajdové pozice stínícího domácímu brankáři. Na hráčích RBK se po hodině hry začala možná projevovat únava ze současného náročného programu. Proto se do větších šancí začali dostávat domácí.

V tu chvíli začala opět zářit hvězda hostujícího brankáře Daniela Örlunda. Ten pochytal všechny domácí pokusy směřující na branku, další střely mířily těsně vedle. Vyrovnání v cca 75. minutě viselo na vlásku, domácí v nedělním večeru možná postrádali trochu štěstí. Rozhodnout o vítězství hostů mohl čerstvý Prica, který se řítil sám na brankáře Kristiansena, ten Švédův pokus o lob vystihl. Haugesund zlobil až do poslední minuty, ovšem při RBK stálo kromě skvělého brankářského umění a zodpovědného výkonu ostatních hráčů i nezbytné štěstí.

Doufejme, že na trondheimské straně vydrží i do dalších duelů. Ve čtvrtek 19. se na Lerkendalu představí v Evropské lize kazašské Ordabasy, poté v pondělí 23.7. zavítá do Trondheimu páteční výhrou povzbuzený Lillestrøm. Rozhodně se je na co těšit!

B.: 49. Bořek Dočkal
Sestava RBK:
Daniel Örlund - Jon Inge Høiland, Simen Wangberg, Per Verner Rønning, Mikael Dorsin - Bořek Dočkal, Markus Henriksen, Mohammed-Awal Issah, Jonas Svensson (90. Steffen Iversen) - Daniel Fredheim Holm, Jon Chibuike (83. Rade Prica)
Rozhodčí: Per Ivar Staberg
Diváci:
4 935

haugesund.pngrbk.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář