Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rosenborg má před sebou perné léto

Fotbalisté Rosenborgu se již pomalu vracejí do Trondheimu ze všech koutů světa, v nichž trávili svou zaslouženou dovolenou. Nyní se budou připravovat na perný zbytek června a ještě nadupanější červenec, tedy na období, kdy se budou snažit stáhnout ztrátu na čelo ligové tabulky, druhým cílem je bezpečný postup do dalších kol národního poháru a na začátku července tým naskočí do evropských pohárů.

RBK v následujících deseti dnech odehraje dvě jakési generálky. Tou první je přátelský duel s IFK Göteborg, za nímž se tým přesune na krátký pobyt do Švédska. O týden později se na stadionu Lerkendal odehraje 3. kolo norského poháru. Rosenborg si na los nemůže ani v nejmenším stěžovat, přijede totiž soupeř ze třetí ligy. Očekáváme tedy bezpečný postup, proto to zařazení tohoto duelu mezi generálky.

Jestliže by duel s týmem Kvik Halden neměl hráče a trenéry tolik zaměstnat, o následujícím soupeři se to tvrdit rozhodně nedá. 24. června se v Trondheimu představí v odloženém střetnutí tým Strømsgodsetu, který je v ligové tabulce na druhém místě za vedoucím Molde. Následuje ještě 4. kolo norského poháru, aby měsíc červen ukončil další ligový duel, tentokrát na hřišti Vikingu Stavanger.

Jak už bylo zmíněno, v červenci do kalendáře přibude i Evropská liga, přesněji řečeno její kvalifikace. RBK se díky třetímu místu v loňské ligové tabulce představí ve všech (snad) předkolech EL. Soupeře pro první a příp. i druhé předkolo se dozvíme dne 25. června, první duel se hraje 5. července. Tento měsíc bude v ideálním případě typickým anglickým, mužstvo o víkendu bude hrát ligovou soutěž, uprostřed týdne si pak odskočí na souboje v EL.

Pro lepší přehled zde nabízíme sled zápasů v měsících červen a červenec:

13.06. IFK Göteborg - Rosenborg 16:00 Přátelsky, Halmstad
20.06. Rosenborg - Kvik Halden 18:00 Norský pohár, 3. kolo
24.06. Rosenborg - Strømsgodset 18:00 Tippeliga
27.06. ??? - Rosenborg 18:00 Norský pohár, 4. kolo (v případě postupu z kola třetího)
30.06. Viking - Rosenborg 20:00 Tippeliga

05.07. ??? - Rosenborg ??:?? EL, 1. předkolo
08.07. Rosenborg - Molde 20:00 Tippeliga
12.07. Rosenborg - ??? ??:?? EL, odveta 1. předkola
15.07. Haugesund - Rosenborg 18:00 Tippeliga
19.07. ??? - Rosenborg ??:?? EL, 2. předkolo (v případě postupu z předkola prvního)
22.07. Rosenborg - Lillestrøm 18:00 Tippeliga
26.07. Rosenborg - ??? ??:?? EL, odveta 2. předkola (v případě postupu z předkola prvního)
29.07. Tromsø - Rosenborg 18:00 Tippeliga

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář