Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rosenborg si půjčí pravého obránce z Kodaně

25. 8. 2012

Zacelit díru po brzkém odchodu Petera Ankersena a posílit řídké řady trondheimských obránců má kostarický Cristian Gamboa. Jeho kontrakt má formu hostování do konce sezony, pokud s tímto fotbalistou budou v Rosenborgu spokojeni, je možné uplatnit opci na následnou koupi hráče nastálo do RBK. V říjnu oslaví tento pravý obránce své třiadvacáté narozeniny.

Gamboa ještě nebude k dispozici v následujících dvou zápasech, tedy v neděli proti Vikingu ani v odvetě s Legií Varšava. Za prvé je překážkou dosud nevydané pracovní povolení, které by se mělo na Lerkendalu objevit během příštího týdne, druhým problémem je již uzavřená soupiska pro poslední předkolo Evropské ligy.

Kostaričan se s týmem sešel již ve Varšavě, odkud společně odletěli do Trondheimu. Tam si již tento 173 centimetrů vysoký (nízký) bek trénink s hráči A-týmu. Výhodou je, že tento chlapík zná severské prostředí (ve FC Kodaň strávil celý rok od srpna 2011 doposud, předtím hrával za Fredrikstad v letech 2010 a 2011), i když se v dánském hlavním měste neprosadil. Samozřejmostí je solidní angličtina, v níž dává tento fotbalista rozhovory novinářům.

gamboa

Zdroj foto: rbkweb.no

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář