Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rosenborg splnil jeden ze sezónních cílu

Rosenborg - Legia Varšava 2:1 (0:1)

Hráči, činovníci i fanoušci trondhemských barev mohou slavit. Rosenborg se přes polskou Legii Varšava kvalifikoval do základní fáze Evropské ligy, čímž splnil jeden z nejdůležitějších cílů pro letošní rok. Klub si tak nadále udrží statut vcelku úspěšného evropského mužstva, zajímavá statistika hovoří o tom, že v nedávné historii se nestalo, aby jméno Rosenborg chybělo dvakrát po sobě v základních fázích evropských pohárů.

Zápas s Legií byl často vyhrocen vinou nepříjemností majících svůj původ u divokých fanoušků Legie. Ti vtrhli do VIP sekce nad svým sektorem (dostali velkoryse celou polovinu kratší tribuny za brankou), poté pro jistotu zapálili pár sedaček ve jim vyhrazeném sektoru. Jejich miláčci jim tolik radosti neudělali. Sice se brankou Danijela Ljuboji dostali v 36. minutě do vedení, nadějný výsledek ve druhé polovině neudrželi.

Druhá pětačtyřicetiminutovka patřila hráčům domácího výběru. Ti svého soupeře zatlačili a v 69. minutě se poprvé trefila nová posila Tore Reginiussen. Když už zápas spěl do prodloužení, další nová postava v bílo-černém dresu Mikkel Diskerud rozhodla o vítězství domácích a posupu do základních skupiny EL.

B.: 69. Tore Reginiussen, 87. Mikkel Diskerud - 36. Danijel Ljuboja
Sestava RBK:
Daniel Örlund - Jon Inge Høiland, Tore Reginiussen, Per Verner Rønning, Mikael Dorsin - Jonas Svensson, Mikkel Diskerud (90. Steffen Iversen) - Bořek Dočkal, Tarik Elyounoussi, Daniel Fredheim Holm - Rade Prica
Rozhodčí: Daniele Orsato (Itálie)
Diváci: 8 700


Rosenborg - Legia 2:1 by _gosc_


rbk.pngrbk.png

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář