Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rosenborg v EL narazí na polskou Legii Varšava

Nyonský los čtrtého předkola Evropské ligy, někdy zvaného jako play-off, určil soupeře norským týmů pro tento poslední předskupinový souboj ve druhém nejvýznamnějším evropském poháru. Rosenborg mohl dostat lehčího soupeře, o tom žádná. Legia Varšava se do pohárové evropy kvalifikovala díky vítězství v národním poháru, ovšem ani v lize si nevedla špatně a i odtamtud by postupovala, jelikož nakonec zakotvila na třetím místě.

Poláci hrají EL od druhého předkola, kde vyřadili lotyšskou Lijepaju (2:2, 5:1), v následujícím dějství měli za soupeře rakouský Ried, s nímž už měli více práce, ale nakonec i ten dokázali překonat po výsledcích 1:2 a 3:1. Na zbrusu novém národním stadionu hrají v dresu zeleno-bílých například Srbové Radojić a Ljuboja, Chorvat Vrdoljak nebo slovenský brankář Kamenár. Trenérem Legie je od června Jan Urban. RBK začne dvojboj s Legií na polské půdě dne 23. srpna, odveta je na pořadu o týden později v Trondheimu.

Do posledního předkola EL postoupili i Molde (vyřazení z LM) a Tromsø. Obhájci titulu se utkají s nizozemským Heerenveenem, seveřany v čele se Zdeňkem Ondráškem čeká výlet do Srbska, kde jim bude soupeřem Partizan Bělehrad.

A jak web rosenborg.cz hodnotí šance norských zástupců?
Rosenborg - Legia 50:50
Molde - Heerenveen 25:75
Tromsø - Partizan 40:60

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pohary

(tron, 12. 8. 2012 10:46)

Tak los byl na vsechny norske tymy trochu macessky,ale rozhodne to budou hodne zajimave konfrontace s ruznymi evropskymi soutezemi a ruznymi styly.
Zkusim trochu zhodnotit postupove sance dle sveho nahledu
RBK - Legia 45 / 55 Polaci jsou mirnym favoritem (ale opravdu jenom o prsa ) hodne tezky zapas bude predevsim ve Warszave ,to co si myslim ze hraje pro " legionare " je styl ktery proste nebude svedcit zadnemu norskemu tymu,tedy rychla kombinanci hra s chytrymi prihravkami a jako ferove je priznat si vyssi kvalitu v kadru Legie
Molde - Heerenveen 45/55 Tak to je duel kde se prilis nezhodneme ,nizozemci pred sezonou prisli o tri klicove ofenzivni hrace (predevsim nejlepsi strelec Dost) a nakupovali hlavne mezi obranci a to by mela byt sance na postup.Kdybych byl odvaznejsi mozna bych to videl pade na pade ,ale prece jenom se necham trochu ovlivnit " norskymi odborniky " takze podobne rozdane karty jako u RBK
TIL - Partizan 40 / 60 Tady to vidime uplne stejne ,opravdu skoda v osudi uz nebylo mnoho vyrazne neprijemnejsich tymu nez Grobari ,obavam se ze Tromso podlehne utocne smrsti a atmosfere v Belehradu.Vynikajici ofenzivni hraci jako Markovic,Scepovic,Tomic a african Medo budou velmi pravdepodobne prilis velkym soustem i pro velmi sympaticky hrajici severany.
!!!!!!!!!!! F O R Z A L Y N !!!!!!!!!!!!!!

Re: Pohary

(Hiko, 12. 8. 2012 16:09)

Díky za komentář :). O osudu duelu RBK-Legia rozhodnou maličkosti, možná třeba to, že první zápas se hraje ve Varšavě. U hodnocení soupeřů dalších dvou norských týmů nemám příliš informací, nizozemská liga má u mě osobně docela vysoký kredit, takže pokud tam nějaký tým skončí na pátém místě, má asi určitou kvalitu. Na druhou stranu pokud opravdu pouštěli v ofenzivě žilou, tak je tam šance pro MFK trochu větší, tím lépe :)
Partizan mi jako ostatní balkánské týmy připadne dost labilní, samozřejmě papírově mají vyšší kvalitu než TIL, ale myslím, že by mohlo pomoci prostředí na severu Norska, umělá tráva, zima... A TIL dokázal vyhrát v Doněcku, proč by něco podobného nezopakoval i v Srbsku.
Kdyby postoupily dva týmy (samozřejmě jeden z nich RBK), bylo by to super. V silách všech je minimálně urvat nějaký slušný výsledek, a ani postup by nebyl takovým překvapením.

Re: Re: Pohary

(Gamst, 12. 8. 2012 23:25)

Když už tedy tady hádáme, tak si zkusím taky tipnout. Los byl vcelku milosrdný, mohlo to být mnohem horší. Dle mě má asi největší šanci postoupit RBK, ale je pravda, že polskou ligu prakticky neznám, stejně tak srbskou. Srbové umí udělat peklo, TIL ale nemá co ztratit. V Doněcku udělali první vítězství v sezoně, kdyby se podařila venku slušná plichta, tak to může být na Alfheimu zajímavé. Navíc můžou být z toho severu dost vyplašení:-) Vše tedy v případě, že se hraje v tomhle pořadí. Molde to bude mít těžké, ale může se stát cokoliv. S Basilejí to taky bylo vcelku těsné.

Re: Re: Re: Pohary

(Hiko, 13. 8. 2012 23:14)

A já ještě doplním kurzy na postupy podle bwin:
Legia - RBK 1.9 vs. 1.8
Molde - Heerenveen 2.7 vs. 1.4
TIL - Partizan 2.7 vs. 1.4

Škoda, že jen RBK bude mít odvetu na domácím stadionu.