Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sandnes si z Trondheimu veze zasloužené tři body

28. 4. 2013

Rosenborg - Sandnes Ulf 0:1 (0:1)

Nepříjemná ztráta bodů čekala na Rosenborg v šestém kole ligové soutěže. V domácím utkání se Sandnesem se RBK trápil a přišel nejenom o tři body, ale také o dva vyloučené hráče. Především o červené kartě pro Billeho Nielsena se bude ještě dlouhou dobu hovořit.

Zápas to byl z domácí strany utrápený, Rosenborg si nedokázal vytvořit souvislý tlak, kterým by přinutil sandneské fotbalisty k chybám. Precizní hostující obrana nedovolila, kromě několika střel z uctivé vzdálenosti, trondheimským kanonýrům vůbec nic. Naopak domácí defenziva byla docela prostupná, čehož využil ve 23. minutě Islanďan Thorsteinsson, na jehož průnik a střelu byl krátký i brankář Lund Hansen - 0:1. V prvním poločase se diváci spíše rozčilovali, než bavili fotbalem.

Druhá půle byla ve znamení domácího držení míče, ovšem nedá se říct, že by se jednalo o tlak. Veškerá aktivita končila na hranici pokutového území, hosté při častých domácích ztrátách míče vyráželi do rychlých brejků, situace tedy trochu připomínala duel v Haugesundu. Nejblíže vstřelení branky byli po výměně stran Bille hlavičkující do tyče a Dočkal, jehož tečovaná střela zpoza vápna také skončila na brankové konstrukci.

Zato hosté měli v 67. minutě šanci svůj náskok zvýšit, když po Reginiussenově faulu, po němž byl sám trondheimský stoper rovnou vyloučen, zahrával Aksel Skjølsvik pokutový kop. Vyznamenal se na trondheimské straně muž zápasu Alexander Lund Hansen, Rosenborg mohl tedy ještě doufat. Ovšem nic převratného se už nedělo, zbytek zápasu mohl skončit ještě hůře, když sandnesští chodili do otevřené domácí obrany na časté návštěvy.

Ještě jedno pozdvižení připravil divákům dánský kanonýr Bille Nielsen v samotném závěru duelu. Hostujícímu brankáři vypadl míč po souboji s Billem, domácí útočník už se chystal uklidit balon do opuštěné branky, jenže Sean McDermott jej chytil za nohu. K překvapení všech se nepískala penalta, ale faul z domácí strany. Druhou žlutou kartu za řeči ocenil Bille Nielsen teatrálním chováním vyšperkovaným roztrháním vlastního dresu...


Bille Nielsen demonstruje svou frustraci

Ne, tenhle zápas jsme si nezasloužili vyhrát, natož ani zremizovat. Trenér nejdřív musí zklidnit horkou krev (tři červené karty ve dvou posledních duelech jsou důkazem) v kabině, pak může vybírat vhodné hráče do základu. Problém je, že pro další ligový zápas na hřišti letos kvalitního Aalesundu nebude k dispozici dvojice Bille, Reginiussen, otazník visí nad účastí zraněného Svenssona či doposud ne zcela vykurýrovaného Strandberga.

Spravit si chuť mají hráči RBK možnost již v týdnu ve druhém kole národního poháru. Rosenborg zajíždí na půdu městského rivala Strindheimu. Zápas se hraje 1. května od 18 hodin.

B.: 23. Steinthor Thorsteinsson
Sestava RBK: Alexander Lund Hansen - Jon Inge Høiland, Tore Reginiussen (ČK - 66.), Per Verner Rønning, Mikael Dorsin - Bořek Dočkal, Mike Jensen (89. Brede Moe), Mikkel Diskerud (60. Fredrik Midtsjø) - Tarik Elyounoussi , Nicki Bille Nielsen (ČK - 90.), Tobias Mikkelsen (73. John Chibuike)
Rozhodčí: Tore Hansen
Diváci: 12 301

rbk.pngsandnes.png

 Zdroj foto: vg.no

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Je cosi zhnileho ve state ...

(tron, 29. 4. 2013 19:19)

... jsem sam komu se zda ,ze novy trener prilis casto meni rozestaveni a nominaci hracu k zapasum ??? Pripada mi to ,ze kazdy novy zapas je odsouzen k modelu pokus x omyl x pokus x uspech a tak porad dokola s nestalym vysledkem.Nechci byt falesnym prorokem,ale dost mozna se PJ Hansen nedocka na lavicce RBK ani letni dovolene ...
!!!!!!!!!!!! F O R Z A L Y N !!!!!!!!!!!!!!

Re: Je cosi zhnileho ve state ...

(Hiko, 30. 4. 2013 19:05)

Já bych spíš kritizoval zbytečné lpění na 4-3-3, systému, pro nějž nemá trenér až tak vhodné hráče. Zítra se v poháru proti Strindheimu vrátíme ke 4-2-3-1 a to je dle mého názoru krok lepším směrem. To, že se hráči někdy, prohodí, vychází z nutnosti každopádně najít tu správnou jedenáctku, hlavně ty pravé hráče do zálohy a útoku.
Ovšem karty a zranění udělají i v nejbližší budocnosti v sestavě další brajgl, takže změny budou na denním pořádku. A co se týká trenérovy budoucnosti, tady si netroufám tvrdit ani odhadovat, jak to bude vypadat v létě. Spíš než točení hráčů bych mu vyčetl ztrátu kontroly nad některými borci, trenér si tu prostě musí dupnout a seřvat je, podle mě na to PJH nemá buňky.